°C 11

Pjesmom i plesom proslavili Ivanje

26.06.2018.

Petar Brnada

Etno naselje u Novom Čiču protekle je subote još jedanput postalo poprište pjesme i plesa uz koje se već tradicionalno slavilo Ivanje.

Naime, domaćini su po 13. put zaredom održali Međunarodnu smotru folklora na kojoj je sudjelovalo 11 kulturno-umjetničkih i folklornih društava iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Okupljanje je započelo blagoslovom svih sudionika u dvorištu crkve Svetog Ivana Krstitelja nakon čega su gosti imali priliku degustirati domaće proizvode na velikom turopoljskom stolu te su tako uz delicije vrijednih domaćina dočekali veliku smotru koja je započela u 18 sati.

KUD-ovi su svojim šarolikim nošnjama i dinamičnim nastupima oduševili brojnu publiku koja je ispunila prostor Etno naselja, a među posjetiteljima se našao i dogradonačelnik Krešimir Ačkar koji je pozorno pratio svaki plesni korak izvođača.

Nakon nastupa folkloraša druženje okupljenih nastavilo se uz bogatu gastro ponudu domaćina te grupu Viking koja ih je zabavljala do kasno u noć.

-Hvala svima koji podržavaju manifestaciju, a posebno članovima društva i roditeljima koji su odvojili puno svoga slobodnog vremena kako bi se svi naši gosti lijepo osjećali u našem etno-naselju na tradicionalnoj proslavi Ivanja-kazao je predsjednik KUD-a Novo Čiče, Stipo Duvnjak.

I na sam spomendan svetog Ivana Krstitelja, 24. lipnja, mladi folkloraši iz Hercegovine i Mađarske nastupili su ispred župne crkve nakon nedjeljne svete mise te se još jednom pjesmom i plesom oprostili od publike u Novom Čiču.

Foto: Stipo Duvnjak

Galerija slika

Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje Pjesmom i plesom proslavili Ivanje