Novosti Sport Događanja

Počastili bi se za Valentinovo? Evo što su pripremili gorički restorani

13.02.2023. / Redakcija

Valentinovo nam je stiglo, a još niste pripremili znak pažnje za svoju bolju polovicu? Zašto se ne počastiti ugodnim druženjem u našim restoranima koji su pripremili posebnu ponudu jela, a neki i glazbenu kulisu, za Dan zaljubljenih. Evo što smo izdvojili iz ponude.

The Kurija Pizzeria u Donjoj Lomnici pripremila je večeru u tri slijeda uz live nastup Antonia Maričevića na gitari po cijeni od 25€ za dvoje. Večera uključuje predjela foccacia piletina i foccacia pršut, jumbo pizza (miješana, slavonska, the kurija) te za desert dva lava cakea.

Babriga Bistro u Kurilovcu svoju večer za zaljubljene provest će 17. veljače uz glazbenu pratnju Vladimira Kočiša Zeca, a u ponudi su dva menija po 38€. U prvome su guščja jetrica na pjenici od krumpira, pljukanci s biftekom i desert čokoladna rapsodija dok druga ponuda menija je Nitro juha od buče, conifitirani pačji batak i zabatak sa mladim povrćem i aromatiziranom palentom te jabuka sa šumskim voćem za desert.

Ugostiteljski obrt Grof u Maloj Buni odlučio se za postvalentinovsko druženje 17. veljače uz grupu Sjaj, večeru i neograničena pića po cijeni od 29€ po osobi. Na meniju je domaća juha s rezancima, pureći bečki odrezak, “Grof” rolice sa žara omotane u panceti, svinjsko pečenje, riža s povrćem, krumpir na pekarski, domaći mlinci, miješana salata i čokoladna torta i kava.

Mali Dingosi zaduženi su za glazbeni ugođaj u osvježenom Starom Podrumu koji za 14. veljače nude dva menija po cijeni 20/22€. Za predjelo vas očekuje plata pršuta i sira, glavna jela su panirana puretina u cornflakesu s prilogom od riže u curry umaku ili sporo pečena vratina u umaku od crne pive s ružmarin krumpirom, dok su deserti cheesacake s preljevom od jagode i lava cake sa sladoledom od vanilije i voćnim preljevom.

Pivnica Turopolje pripremila je valentinovski menu po cijeni od 24€, a u ponudi su rukom rađeni ravioli punjeni s patkom Bernaise u umaku Alfredo ili Ministrone juha sa srebrnim ječmom i biranim povrćem, glavna jela su baby teleća koljenica uz julienne povrće i kremasti pire od krumpira ili tournedo od svinjskog filea u umaku od pet vrsta sireva i tartufatom, rosti od krumpira i mlada potočarka, a sve možee zasladiti uz tiramisu.

Dva menija u četri slijeda pripremio je Chop Old House. Po cijeni od 45€ vas očekuje Mini salatica (buket zelenih salata, relish od pancete, paprike, šampinjona i kukuruza) za hladno predjelo, toplo predjelo su Black tiger prawns (kraljevske kozice na podlozi od ljubičaste Brassice oleracea), glavno jelo su Medaljoni A´l Ancienne s divljom rižom. U meniju od 48€ su Original bruschetta Nigella ( cherry rajčica, ljutika, bosiljak, crveni papar), šareni fuži sa škampima i sušenom rajčicom te za glavno jelo Filet Mignon (biftek na sotiranom baby povrću, steak house krumpirići, bearnaise umak), a oba menija prati i desert iznenađenja.

Papamo na Plesu ima dvije zanimljive kombinacije. Menu za 17€ vam donosi na stol krem juhu od celera i jabuke, tagliatu od lungića s širokim rezancima u kremi od boba sa pestom crvene paprike te tortu Mascarpone u zagrljaju čokolade i kakaa. Menu za 14€ je Gourmet pizza Bresaola te torta Mascarpone u zagrljaju čokolade i kakaa.

Restoran za vašu dušu u Okuju pripremio je plesnu večer 18. veljače uz Band krugove i prigodnu večeru, no bez više informacija o meniju.

Za najveći dio ponude goričkih restorana potrebne su rezervacije pa svakako se informirajte o slobodnim mjestima.

Podijeli