°C 24

Počelo 17. Biblijsko bdjenje

02.03.2017.

ivana

S Pepelnicom ili Čistom srijedom jučer je otpočelo vrijeme korizme, a s njime i 17. po redu Biblijsko bdijenje u župi Navještenja Blažene Djevice Marije.

Na samu Pepelnicu, svetu misu služio je vlč. Norbert Ivan Koprivec u ispunjenoj crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije. Ovogodišnje Biblijsko bdijenje je, uz hodočašće župe u Zagrebačku katedralu u subotu 18. ožujka, uvod u Misije– duhovnu obnovu župe Navještenja BDM koje će se održati od 19. do 25. ožujka.

-Isus nas danas poziva na milostinju, molitvu i post, ali ne da nas ljudi vide, nego da to činimo u skrovitosti. I mi moramo danas robovati zbog vlastitih grijeha i svatko od nas uvijek treba moliti: Smiluj se meni grešniku, Gospodine. Molimo za obraćenje svoje i svojih bližnjih, našeg grada, čitavog svijeta. Važno je ponovno pred Gospodinom priznati svoju grešnost i vratiti pouzdanje u Gospodina koji je milostiv i koji će oprostiti naše grijehe kada se iskreno pokajemo-rekao je u propovijedi župnik Koprivec.

Post je izričaj ljubavi

Istaknuo je i kako je  važno postiti za Gospodina, jer post je izričaj ljubavi.

-Postom se uzdižemo izvan pukog hedonističkog načina života i on nas čini osjetljivijima za potrebe naših bližnjih. Neka korizma bude naša osobna duhovna obnova, uzmimo si vremena za naš odnos s Bogom, to može biti prilika da se maknemo od prilika koje nas pritišću i naših briga. Kad se otvorimo Bogom, otvorimo se jedni drugima u ljubavi i spremnosti na služenje- kazao je župnik.

Tijekom mise održan je i obred pepeljenja uz riječi „Obrati se i vjeruj evanđelju“.

Po završetku svete mise, župnik je otpočeo s čitanjem Svetog pisma u sklopu 17. Biblijskog bdijenja, nakon čega su vjernici nastavili s čitanjem. Bdjenje traje pet dana i za to će se vrijeme Sveto pismo pročitati u cijelosti, a očekuje se oko 250 čitača.

 

Galerija slika

Počelo 17. Biblijsko bdjenje Počelo 17. Biblijsko bdjenje Počelo 17. Biblijsko bdjenje Počelo 17. Biblijsko bdjenje Počelo 17. Biblijsko bdjenje