°C 1

POT vas izaziva: Prijavite se na 13. Turopoljsku kobasijadu

14.03.2018.

Ivana Crnković

Mislite da ste majstor u pripravljanju domaćih kobasica? Rodbina i prijatelji ne mogu se zasititi vaših domaćih delicija? Dokažite svoje umijeće pred cijelim Turopoljem i prijavite se na 13. Turopoljsku kobasijadu.

Plemenita opčina turopoljska u društvenom domu u Donjoj Lomnici 17. ožujka organizira 13. Kobasijadu Turopolja, Posavine, Vukomeričkih gorica, Pokuplja i Vrhovja na kojoj ćemo saznati tko radi najbolje kobase u našem kraju.

Zaprimanje uzoraka je od 16 do 18 sati te kobasičari trebaju priložiti uzorak za ocjenjivanje (oko 30 dkg). Sudionici moraju potpisati i uvjerenje da je meso veterinarski ispitano, a zbog čega se dio uzorka i čuva. Nešto iza 20 sati ćemo saznati „do dela najbolše kobase“.

Uz očuvanje tradicije pravljenja kobasa, ocjenjivanje proizvoda i druženje, uz glazbu za koju će se pobrinuti tamburaši, ova manifestacija pomaže podizanju i ukupne kvalitete proizvođača domaćih kobasica.

Prošlogodišnja Kobasijada ocijenila je 61 uzorak. Svi oni koji se mogu svojom kobasom pofaliti, sada imaju priliku i saznati od stručnog žirija kakve to kobase pripremaju. Komisija ocjenjuje okus, miris, boja i prerez odnosno izgled i opći dojam domaćih kobasa.