°C 9

Pridružite se tečaju za odgoj i školovanje pasa

09.01.2017.

Nefertum IT

U Velikoj Gorici krajem mjeseca počinje tečaj za odgoj i školovanje pasa koji provodi Udruga Magna Canis. Trajat će pet tjedana,  a prijave su već počele.

Pas je čovjekov najbolji prijatelj, ali samo vlasnici tih predivnih stvorenja znaju koliko je truda potrebno uložiti da biste ga odgojili i naučili što se smije, a što ne. Iako je njihova odanost i ljubav prema gospodaru neprocijenjiva, moramo priznati da je jednako velik i njihov nestašluk te da postoje psi koje je teško kontrolirati.

Prilika da naučite svog psa osnovne vježbe poslušnosti, razvijete s njim pravilan odnos te naučite komunicirati s njime ili ga pak naučite nekoliko jednostavnih trikova, pruža vam se već krajem ovog mjeseca na tečaju za školovanje i odgoj pasa koji će se održati u našem gradu.

peso1.jpg

Riječ je o Maloj školi odnosno 1. stupnju školovanja pasa koja će se u Velikoj Gorici održati od 30. sječnja. Tečaj traje pet tjedana, sastoji se od 10 sastanaka i ukupno 15 sati rada kroz koji će psi i vlasnici proći kroz edukativan program na principu rada u grupi.

Radit će se na socijalizaciji u kontroliranim uvjetima te će se provesti edukacija vlasnika o pravilnom odnosu i postupanju sa psima. Vlasnika će se upoznati sa psihologijom pasa i psećim načinom komunikacije. Također će se podizati motivacija psa na suradnju s čovjekom, uz učenje kako se igrati sa psom. Vaši ljubimci učit će osnove vježbi poslušnosti – "sjedi, lezi, čekaj i dođi", te učiti jednostavne trikove. Tečaj vas upoznaje i s osnovama kliker metode treninga. Radit će se na poboljšanju samokontrole kod pasa te učenju bontona u svakodnevnom životu – pristojno hodanje na povodniku, ne naskakivanje na ljude i sl.

Tečaj će se održavati svakog ponedjeljka i petka u večernjim satima, njegova cijena je 500 kuna, a voditeljica je Tanja Janeš.

Prijave za tečaj već su počele, a traju do 25. siječnja putem prijavnice koja se nalazi OVDJE.