°C 28

Pripreme za 5. Kosničke večeri: Obnovili zbor nakon 80 godina

13.09.2017.

ivana

Udruga Turopoljska tradicija užurbano priprema pete Kosničke večeri koje će se održati u subotu, 16. rujna, na nogometnom igralištu u Kosnici s početkom u 16 sati.

-Pripreme za Kosničke večeri dobro napreduju, odrađeno je puno posla no još uvijek nije sve gotovo, članovi udruge užurbano rade na dovršetku bine kako bi bila spremna za nastup kulturno umjetničkih društava koja će nastupiti ističu iz udruge.Ove godine našim posjetiteljima osigurali smo deset kulturno umjetničkih društava, te grupu Kupska zvona koja će nakon kulturno umjetničkog programa zabaviti naše posjetitelje-poručio je Filip Margić iz KUU Turopoljska tradicija.

Na ovogodišnjim Kosničkim večerima nastupit će deset kulturno umjetničkih društava Kud - Sinac, Rodna gruda, Tamburaško pjevački zbor Treća dob, Kud - Tančec, Kud - Kraluš, Udruga Radost Križ, Kud - Šćitarjevo, Zavičajna Udruga Kordunaša te Kud Sklad iz Đakova, a ovogodišnja manifestacija otkriva ijednu novost.

-Novost na ovogodišnjim Kosničkim večerima bit će i naš pjevački zbor koji smo obnovili nakon osamdeset godina pod izvornim imenom Hrvatsko seljačko pjevačko društvo "Lipa Kosnica" koji će i otvoriti ove Kosničke večeri. Hrvatsko seljačko pjevačko društvo Lipa djelovalo je i radilo na prostoru Kosnice do 1937 godine, osnovao ga je Nijemac, no kada je raspušteno nemamo točne podatke niti bilo kakve zabilježbe o njihovom radu. Na obnovi društva radili smo četiri godine i jako smo ponosni što smo u tome uspjeli ističu iz udruge-poručili su iz Udruge.

Pokrovitelj ovih Kosničkih večeri je Grad Velika Gorica, a u organizaciji su ovelike pomogli Mjesni odbor Kosnica, mještanke i mještani Kosnice te drugi prijatelji udruge.