°C 28

"Privremeni susreti" iz Vodnjana stižu u Galženicu

11.09.2017.

ivana

Izložba koja okuplja niz umjetničkih pozicija i praksi, a radovi se realiziraju u različitim medijima poput videa, animacije, instalacije, objekta, prostorne intervencije, kolaža i fotografije otvara se u petak, 15. rujna, u Galeriji Galženica.

"Apoteka - prostor za suvremenu umjetnost" iz Vodnjana otvoren u napuštenoj apoteci u višegodišnjem je razdoblju između 2014. i 2017. godine formirala programsku koncepciju oko istraživanja “privremenih susreta”. U tom je razdoblju realizirano desetak izložbi različitog formata i dinamike odvijanja, preispitujući upravo format izložbe, uvjete, mogućnosti i prakse izlaganja. Tako su se, u nedostatku većeg prostora za razvijanje kompleksnijih izložbenih formata, privremeni susreti konstituirali kao “izložba u vremenu”, izložba koja se ne shvaća “kao fiksna i dovršena konstelacija”, već se iz etape u etapu, tijekom nekoliko mjeseci mijenja, pri čemu se svaka epizoda sagledava pojedinačno ili u kontinuitetu.

Privremeni susreti bave se modelom i formatom izložbe kao načinom izlaganja, gramatikom i tipologijom “samostalne” i “grupne” izložbe.

U izložbi su sudjelovali generacijski bliski umjetnici iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije, Slovačke - Igor Eškinja, Damir Očko, Vlatka Horvat, Tina Gverović, Siniša Ilić, Dino Zrnec, Nick Oberthaler, Jasmina Cibic, Mladen Stropnik, Marko Tadić, Petra Feriancova, Marko Lulić.... Izložba u galeriji Galženica želi ponovo sagledati niz izložbi iz programa Apoteke
aktivirajući radove u novom kontekstu skupne izložbe; okupiti umjetničke radove, testirati ih i vidjeti kako djeluju i što govore dekontekstualizirani, izmješteni iz programskog okvira.

Otvorenje izložbe je u 20 sati.