°C 15

Proslavite Ivanje uz Međunarodnu smotru folklora

18.06.2018.

Petar Brnada

U Etno naselju Novo Čiče u subotu, 23. lipnja, očekuje vas velika proslava Ivanja i Međunarodna smotra folklora koju domaćini organiziraju 13. godinu zaredom.

Razgledavanje Etno naselja i okupljanje započet će već u 15 sati, nakon čega u 17:30 sati slijedi blagoslov svih sudionika u crkvi Svetog Ivana Krstitelja.

Po završetku blagoslova u naselju ćete moći degustirati turopoljske proizvode na velikom turopoljskom stolu te tako uz delicije dočekati početak smotre koja je na rasporedu u 18 sati.

Na ovogodišnjoj, 13. Međunarodnoj smotri folklora, nastupit će ukupno deset kulturno-umjetničkih i folklornih društava, a uz domaće hrvatske sastave, u Novo Čiče stižu i gosti iz Mađarske, Bosne i Hercegovine te Slovenije.

Tako ćete u Etno naselju imati priliku pogledati nastup KUD-a Novo Čiče, KUD-a Dragutin Domjanić iz Vugrovca, KUD-a Prigorje iz Križevaca, KUD-a Seljačka sloga iz Gređana, KUD-a Rovišće te KUD-a Preporod iz Dugog Sela, a njima će se na pozornici pridružiti i Folklorno društvo Kres iz Novog Mesta (Slovenija), KUD Jozo Džido- Zuber iz Omanjske (BiH), KUD Misina iz Pečuha (Mađarska) te Udruga bosanskih Posavljaka „Izvorni običaji“ iz Zagreba.

Od 20 sati slijedi zajedničko druženje svih sudionika koje će zabavljati grupa Viking, a s obzirom na to da su se domaćini već puno puta pokazali kao odlični organizatori ovakvih manifestacija sasvim je sigurno da vas i ovog puta u Etno naselju očekuje dobar provod.