°C 16

Raspjevana proslava Centra za odgoj i obrazovanje  

18.05.2018.

Petar Brnada

U prepunoj kino dvorani POUVG-a Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica danas je proslavio svoj 79. rođendan prilikom čega su djeca i mladi iz Centra izveli iznimno bogat program.

Obilježavanje dana Centra dvoranu je do posljednjeg mjesta ispunilo svim prijateljima centra; djelatnicima, odgajateljima, učiteljima, profesoricama, roditeljima i članovima obitelji korisnika te predstavnicima grada pa čak i Ministarstva demografije, mladih, obitelji i socijalne skrbi koji su došli pogledati što su im za svoj rođendan pripremili korisnici Centra.

Drage goste u uvodnoj riječi pozdravila je ravnateljica Centra, Nikolina Vučković-Barišić, pa ih podsjetila da je centar osnovan daleke 1939. te da su na tom dugom putu u njihovoj školi brojne generacije naučile osnove za život.

-Još uvijek smo u našoj staroj zgradi koja je ujedno spomenik kulture, moderan centar koji ide u korak s vremenom, trendovima i mnogim znanstvenim saznanjima koje primjenjujemo u svakodnevnom radu s našom djecom. Osnovna djelatnost našeg centra su programi osnovnoškolskog obrazovanja, odgoja, psihosocijalne rehabilitacije i integracije djece i mladih s intelektualnim teškoćama koje provodimo kroz različite programe skrbi i njege te boravka i smještaja. Svake godine proširujemo programe rada i rehabilitacije prateći i prilagođavajući se potrebama naše djece odnosno korisnika- rekla je ravnateljica Vučković-Barišić.

Ravnateljica je pritom istaknula da Centar sudjeluje na svim događanjima u gradu te da imaju odličnu suradnju sa svim gradskim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, udrugama, znanstvenim radnicima, Crkvom, policijom i drugim institucijama koje se bave odgojem i obrazovanjem djece i mladih, a veliko hvala uputila je Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na odličnoj suradnji te gradu Velika Gorica koji ih, kako kaže, uključuje u svoj rad i prati u raznim akcijama i projektima.

Grad je na proslavi rođendana Centra predstavljao zamjenik gradonačelnika, Ervin Kolarec, koji je pozdravivši okupljene naglasio da je sretan i ponosan što kino dvoranu POUVG-a vidi ispunjenu do posljednjeg mjesta što samo dokazuje koliko je ljudima stalo do rada i djelovanja centra.

-Grad Velika Gorica ima izuzetno kvalitetnu suradnju s centrom. Posebno mi je kao mladom čovjeku drago da korisnici centra učestvuju i sudjeluju u svim društvenim aktivnostima grada Velike Gorice, štoviše oplemenjuju naše aktivnosti koje imamo i daju dodatnu vrijednost gradu. Smatram da je ovaj centar itekako na pravom putu da integrira mlade ljude koji su korisnici ovog centra da jednostavno žive kvalitetno, da se obrazuju kvalitetno i da su dio društvene zajednice- kazao je Kolarec.

Glavni partner centra u njegovom radu je ministarstvo Demografije, mladih, obitelji i socijalne skrbi koje je na današnjoj proslavi predstavljala izaslanica Ivančica Mamek Jagić.

-Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica je od velikog značenja i za djecu s teškoćama u razvoju i za odrasle osobe s invaliditetom na ovom području i za njihove roditelje, i članove obitelji jer pruža usluge već 79 godina. U tih 79 godina Centar se razvijao, mijenjao je način rada te se modernizirao. Ono što valja naglasiti i pohvaliti je suradnja i između nas kao osnivača i između centra, ali i suradnja koja je sad vidljiva i između lokalne zajednice i drugih dionika lokalne zajednice kao donatora, ili suradnika i partnera u provedbi nekih aktivnosti od velike je važnosti za uspješan rad i za provođenje aktivnosti koje se osmišljavaju i pružaju korisnicima- istaknula je Mamek Jagić i dodala da su 79 godina visoke godine i veliki rođendan te da vjeruje da će 80. rođendan iduće godine biti još svečanije obilježen.

Nakon pozdrava gostiju pozornica je u potpunosti pripala korisnicima Centra koji su gostima prezentirali iznimno zanimljiv i bogat program.

Bilo je tu svega, od pjesama koje su korisnici Centra izvodili što grupno što individualno, predstava, folklornih nastupa pa sve do plesa, glume i recitacija.

Korisnici su svojim programom oduševili cijelu dvoranu koja ih je inače tijekom izvođenja mnogih točaka pratila pljeskom i pjevanjem.

Posebice emotivan trenutak bilo je izvođenje završne pjesme programa kada su na pozornicu izašli svi sudionici proslave i zajednički zapjevali pjesmu o svome gradu te time podigli na noge čitavu dvoranu koja ih je zatim zasluženo ispratila gromoglasnim i dugotrajnim pljeskom.

S obzirom na iznimno bogat, sadržajan i zanimljiv program na proslavi ovog 79. rođendana Centra, teško je uopće i zamisliti što će vrijedni korisnici centra i njihovi odgajatelji te učitelji gostima prirediti za proslavu svog velikog, jubilarnog 80. rođendana.

Galerija slika

Raspjevana proslava Centra za odgoj i obrazovanje Raspjevana proslava Centra za odgoj i obrazovanje Raspjevana proslava Centra za odgoj i obrazovanje Raspjevana proslava Centra za odgoj i obrazovanje Raspjevana proslava Centra za odgoj i obrazovanje Raspjevana proslava Centra za odgoj i obrazovanje Raspjevana proslava Centra za odgoj i obrazovanje Raspjevana proslava Centra za odgoj i obrazovanje Raspjevana proslava Centra za odgoj i obrazovanje Raspjevana proslava Centra za odgoj i obrazovanje Raspjevana proslava Centra za odgoj i obrazovanje Raspjevana proslava Centra za odgoj i obrazovanje Raspjevana proslava Centra za odgoj i obrazovanje Raspjevana proslava Centra za odgoj i obrazovanje Raspjevana proslava Centra za odgoj i obrazovanje Raspjevana proslava Centra za odgoj i obrazovanje Raspjevana proslava Centra za odgoj i obrazovanje Raspjevana proslava Centra za odgoj i obrazovanje Raspjevana proslava Centra za odgoj i obrazovanje Raspjevana proslava Centra za odgoj i obrazovanje