°C 7

Rotarijanci pozivaju da napunite Blagdansku košaricu za siromašne

04.12.2017.

ivana

Rotary klub Velika Gorica i istoimeni rotaract klub već peti puta organiziraju tradicionalnu humanitarnu akciju Blagdanska košarica. Partneri akcije su velikogorički Caritas i Kaufland.

Akcijom se prikupljaju dugotrajni prehrambeni proizvodi, higijenske potrepštine te proizvodi za djecu koji će uoči božićnih blagdana biti donirani socijalno najugroženijim obiteljima s područja Velike Gorice. Donacije se mogu ostaviti u posebno označenoj košari koja se nalazi kod blagajni u Kauflandu u Velikoj Gorici. Akcija su pokrenuli mladi gorički rotaractovci još 2013. godine uoči osnivanja njihovog kluba.

 - Zahvalio bih svima, a posebno građanima bez kojih Blagdanska košarica ne bi bila ovako uspješna. Pozivam Velikogoričane koji mogu pomoći da nam se još jednom pridruže i uljepšaju blagdane našim socijalno ugroženim sugrađanima – rekao je Stipan Teskera, predsjednik Rotary kluba Velika Gorica.

U dosadašnje četiri akcije procjenjuje se da su gorički rotaractovci, rotarijanci i Velikogoričani prikupili oko 12.000 kilograma pomoći. Rotarijanski pokret u Hrvatskoj prihvatio je ovu velikogoričku inicijativu pa posljednje dvije godine više hrvatskih rotary klubova organizira slične humanitarne predblagdanske akcije. Ovogodišnja akcija u Velikoj Gorici traje do četvrtka, 7. prosinca 2017. godine.