°C 6

S tribine poručili: Život bi se trebao braniti kao domovina

21.09.2017.

ivana

Velikogorička inicijativa "40 dana za život" organizirala je vrlo posjećenu pro-life tribinu kojoj je povod bio skori početak velikog nacionalnog molitvenog bdjenja za spas nerođenih koji će se događati istovremeno na čak 28 različitih mjesta u Hrvatskoj.

U uvodu u tribinu publici su se obratili koordinatorica Marijana Vlahović i pjesmom muška klapa "Vokalisti svetog Josipa" da bi potom riječ preuzeo Vilim Karlović iz Vukovine, poznati hrvatski branitelj i autor knjige "Preživio sam Vukovar i Ovčaru".

Njegova potresna sjećanja na dane kad je Vukovar proživljavao najteže trenutke, nazočni su slušali u tišini, s puno emocija i suosjećanja prema nevinim žrtvama. No, unatoč svim patnjama koje je proživio kao zarobljenik, Vilim Karlović, odbacuje od sebe svaku mržnju prema onima koji su mu nanijeli bol, citirajući pritom mirotvorne riječi blagopokojnog kardinala Kuharića, izgovorenih tijekom Domovinskog rata kada je u duhu ljubavi poticao svoj narod da na zlo ne uzvraća istom mjerom. Vilim se u središnjem dijelu ispovijesti posebno osvrnuo na problem pobačaja.

-Mi, koji smo krvarili za našu domovinu braneći svoj narod moramo biti prvi na braniku kada je u pitanju život nerođenog i začetog djeteta. Naša bitka 90-tih gubi smisao ako podržavamo ili sami sudjelujemo u tom činu. Činimo time na duhovnoj razini nemjerljivu štetu i prokletstvo našem narodu i domovini. Ako nosimo rane toga teškoga grijeha, oprost je od Boga ponuđen za svaki teški i najteži grijeh. Pokajmo se i osudimo ga, jednostavno odrecimo se toga zla i milosrdni Bog će nas osloboditi okova osude i prezira, kako samih sebe tako i drugih zbog toga čina.Sva naša ubijena nerođena djeca su kod Boga i čekaju da nas zagrle i pruže svu ljubav Božju koju mi ni zamisliti ne možemo. Ne bojmo se braćo i sestre o tome govoriti jer će nas samo istina osloboditi, ali i spasiti-poručio je Karlović.

Nakon potresnog svjedočanstva riječ je preuzeo Damir Mirenić, iz Inicjative i sve prisutne upoznao s radom inicijative i načinima kako se pomaže trudnicama u nevolji. Pozvao je sve koji se žele pridružiti inicijativi "40 dana za život" u svom gradu da od 27. rujna do 5. studenog, sudjeluju u molitvama ispred bolnica.

Naglasio je kako inicijativa nikada ne osuđuje one koji se odluče na pobačaj, već im naprotiv, pokušava pomoći i moralno i materijalno da do pobačaja ne dođe.

-Svatko od vas u svojoj sredini, može spasiti jedan život – poručio je Damir Mirenić na kraju obraćanja. Nakon tribine slijedilo je neformalno druženje, a moglo se kupiti i novo, dopunjeno izdanje knjige Vilima Karlovića "Preživio sam Vukovar i Ovčaru".

Ivica Gašpar

Galerija slika

S tribine poručili: Život bi se trebao braniti kao domovina S tribine poručili: Život bi se trebao braniti kao domovina S tribine poručili: Život bi se trebao braniti kao domovina S tribine poručili: Život bi se trebao braniti kao domovina