°C 23

Sara je autorica najboljeg novinarskog rada na državnom Lidranu

11.04.2017.

ivana

Na Državnoj smotri Lidrano 2017 koja je krajem ožujka održana u Primoštenu učenica Goričke gimnazije Sara Malić dobila je nagradu žirija za novinarski izričaj na temu feminizma.

-Na temu me potaknulo to što sam sama počela uviđati koliko u životu ima rodne neravnopravnosti i diskriminacije, mene su Internet i portali osvijestili i mislim da mi je dužnost osvještavati dalje. To je uvijek i aktualna tema, pa sam probala s tim na nagovor mentora Igora Subotića jer sam osobno više bila sklona literarnim radom-kaže gorička gimnazijalka dodavši kako ju je u svemu podržavao mentor, profesor Hrvatskog jezika u goričkoj gimnaziji.

Uz nagradu koju je osvojila Sara je na završnoj svečanosti čitala svoj rad pod nazivom „Vještice 21. stoljeća“, i kaže s obzirom na temu očekivala je pljesak reda radi.

-Bila sam ugodno iznenađena jer je bilo više od 200 učenika i mentora, štoviše jer sam bila nervozna i očekivala jadan pljesak, a na kraju sam dobila ovacije, čestitali su mi i mlađi i stariji od mene, učenici i mentori, čak i mentori koji se ne slažu sa mnom, podjednako i muškarci i žene- rekla nam je Sara dodavši kako joj je uspjeh na Lidranu lijepo iskustvo koje će joj biti poticaj za dalje.

Sarin tekst pročitajte  OVDJE