°C 14

#SHARE-aj pokret: Još jedno izdanje jedinstvenog festivala plesa

10.09.2018.

Petar Brnada

Plesni klub „Megablast“ i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica za vas pripremaju još jedno izdanje festivala #SHARE-aj pokret.

Za one koji ne znaju, riječ je o festivalu plesa koji je svoju premijeru doživio prošle godine, a na njemu će i ovog puta sudjelovati Plesni klub „Megablast“, UŠ F. Lučića, Udruga „Traumatic Arts“, Velikogoričke mažoretkinje.

Festival će se i ove godine održati u Parku dr. Franje Tuđmana i to u nedjelju, 16. rujna, s početkom u 20 sati.

-Festival je svojevrsna platforma na kojoj će se plesni izražaj prilagoditi postojećim lokacijama (punktovima) u Parku dr. Franje Tuđmana. Po tome je koncept ovog festivala jedinstven. Svaka od tih lokacija potiče kreativnost kako koreografa, tako i samih plesača, a kod publike pobuđuje jedinstven doživljaj i emocije koje na klasičnoj pozornici sasvim sigurno ne bi bile moguće. Time se stvara određena interakcija između izvođača i publike, koja kao da i sama postaje dio izvedbe- poručuju organizatori.

Pritom dodaju da svaka lokacija sama po sebi inspirira svojom posebnošću pa tako koreografi i plesači biraju tematiku s obzirom na inspiraciju koju nalaze na samoj lokaciji.

-Osim plesa (pokreta) festival uključuje i glazbenike pa je samim time svojevrsna poveznica između raznih umjetničkih grana. Taj spoj čini cijeli događaj vrlo živim- kazali su organizatori.

Foto: Siniša Plevnik