°C 0

Sjećanje na Vukovar u Mraclinu, Mičevcu, "Kumičiću"...

20.11.2017.

ivana

Svijeće u znak sjećanja na žrtvu Vukovara gorjele su proteklog vikenda širom Turopolja, kako je bilo u Velikoj Gorici pisali smo OVDJE, a evo nekoliko slika i iz drugih naselja.

Ukupno 260 svijeća za žrtve Vukovara i Škabrnje zapalili su članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mraclin. Svijeće su mali i veliki vatrogasci postavili duž Ulice braće Radić i u Parku Tomislava Hrkovca.

Mjesni odbor Vukovina organizirao je paljenje svijeća oko župne crkve Pohoda Blažene Djevice Marije, a DVD Čička Poljana svijećama u znak sjećanja osvijetlio je stari most na Odri.

Učenici i učitelji Osnovne škole Eugena Kumičića pripremili su prigodan program u kojem su prikazane slike devastiranog i okupiranog Vukovara, ali i današnjeg slobodnog, hrvatskog Vukovara.-Učenici su čitali priče i tužne pjesme, a na kraju su pjesmama Erica Claptona 'Tears In Heaven' i 'Udica' Gibonnija uz glazbeno pratnju zborovi ostvarili posebnu emociju u našim srcima. Tradicionalno, u večernjim kišnim satima, učenici osmih razreda su duž Zagrebačke ulice zapalili svijeće i prisjetili se Vukovaraca i grada koji je tog dana izgubio bitku-izvijestili su Krešimir Školneković i Jan Putanec iz Novinarske skupine OŠ Eugena Kumičića.

Večer posvećenu Vukovaru održali su u petak Mičevčani. Dan sjećanja obilježili su svetom misom na kojoj su sudjelovale povijesne postrojbe, paljenjem svijeća, ispaljivanjem počasnim plotuna te prigodnim programom u Hrvatskom domu.

 

Galerija slika

Sjećanje na Vukovar u Mraclinu, Mičevcu, "Kumičiću"... Sjećanje na Vukovar u Mraclinu, Mičevcu, "Kumičiću"... Sjećanje na Vukovar u Mraclinu, Mičevcu, "Kumičiću"... Sjećanje na Vukovar u Mraclinu, Mičevcu, "Kumičiću"... Sjećanje na Vukovar u Mraclinu, Mičevcu, "Kumičiću"... Sjećanje na Vukovar u Mraclinu, Mičevcu, "Kumičiću"... Sjećanje na Vukovar u Mraclinu, Mičevcu, "Kumičiću"... Sjećanje na Vukovar u Mraclinu, Mičevcu, "Kumičiću"... Sjećanje na Vukovar u Mraclinu, Mičevcu, "Kumičiću"... Sjećanje na Vukovar u Mraclinu, Mičevcu, "Kumičiću"... Sjećanje na Vukovar u Mraclinu, Mičevcu, "Kumičiću"... Sjećanje na Vukovar u Mraclinu, Mičevcu, "Kumičiću"...