°C 7

Skauti pripremaju 6.memorijal za Tihicu

10.10.2017.

ivana

U spomen na Tihomira Tomašića Tihicu,velikogoričkog izviđača, branitelja pogubljenog na Ovčari, svake godine održava se 6. memorijal "Nitko da ne dođe do prijatelj drag". Riječ je o izviđačkoj akciji kojom se Turopoljska udruga skauta „Tur“ uključuje u obilježavanje Dječjeg tjedna u Velikoj Gorici.

Na memorijal koji se održava 14. listopada pozvane su sve osnovne škole i udruge u Gradu Velikoj Gorici te skautske i izviđačke udruge iz drugih gradova koje podržavaju ideju očuvanja spomena na hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, a među njima i na Velikogoričanina i nekadašnjeg izviđačkog voditelja, Velikogoričanina Tihomira Tomašića – Tihicu, pogubljenog u Domovinskom ratu na vukovarskoj Ovčari.

-Na memorijalu, kao i dosadašnjih godina očekujemo oko 250 sudionika, natjecatelja i osoba koje će sudjelovati u organizaciji i provedbi aktivnosti. Početak memorijala planiran je u 9:30 sati postrojavanjem sudionika i polaganjem vijenca ispred spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu „Golubica“, u Ulici Jurja Dobrile u Velikoj Gorici. Natjecateljske aktivnosti i igre učenika, poletaraca i skauta odvijat će se između 10-16 sati na prostoru između Gradskog groblja Velike Gorice i naselja Pleso, a najveće koncentracija aktivnosti bit će upravo na zelenoj površini u Ulici Jurja Dobrile, nasuprot Gradskom groblju te na središnjoj zelenoj površini u naselju Pleso, između Ulice Šandora Brešćenskog i Ulice Vladimira Nazora, pored Društvenog doma Pleso-poručio je Alen Konjević iz Turopoljske udruge skauta.

Zatvaranje memorijala s podjelom priznanja i zahvalnica sudionicima planirano je oko 17 sati na zelenoj površini u Ulici Jurja Dobrile, nasuprot Gradskog groblja.