°C 1

#StartupVG: Prijavite svoje poslovne ideje i projekte

14.03.2018.

Redakcija

 

Grad Velika Gorica u suradnji sa Zagrebačkim Inkubatorom Poduzetništva (ZIP) i ove godine organizira #StartupVG– natjecanje u razvijanju poslovnih ideja i poduzetničkih projekata.

Nakon prošlogodišnjeg uspješno održanog natjecanja sada se svim mladima koji imaju ideju za poslovni pothvat, ali nemaju odgovarajući tim i znanja kako bi ju realizirali, nudi još jedna prilika da razviju svoje poslovne ideje i poduzetničke projekte i pritom za njih dobiju nagrade.

Natjecanje je namijenjeno i onima koji imaju znanja i vještine kojima mogu doprinijeti razvoju projekata i željeli bi se pridružiti nekom od poduzetničkih timova

- Ovo natjecanje samo jedna je od mjera kojima želimo potaknuti i naše mlade sugrađane na razvijanje poslovnih ideja i osamostaljivanje u vlastitom poslovnom izazovu. Na nama kao Gradu je osigurati sve uvjete da poduzetnici ostvare svoje ideje i projekte ovdje u našem gradu – kazao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Prvi dan natjecanja rezerviran je za formiranje timova, definiranje i razvoj ideja. Ideje se razrađuju definiranjem poslovnog modela, marketinškog plana i pripremom prezentacije – pitcha.

Drugi dan će timovi prezentirati svoje ideje, a tri najbolja tima dobit će vrijedne nagrade koje su osigurali partneri projekta Erste & Steiermärkische Bank d.d., Comminus d.o.o. i Makromikro grupa.

Pobjednici će biti nagrađeni s 15 tisuća kuna, drugoplasirani tim dobit će tri tisuće kuna, dok će trećeplasirani tim osvojiti prijenosno računalo ACER Aspire V3-572G-39TM.

-Prošlogodišnji #StartupVG nadmašio je sva naša očekivanja, prvenstveno zbog velikog interesa mladih koji su svojim entuzijazmom, idejama i projektima pokazali da imaju potencijala za realizaciju uspješnih poduzetničkih pothvata. Na ovogodišnjem #StartupVG-u očekujemo još veći broj sudionika i novih inovativnih ideja i projekata. Zahvaljujem se partnerima što su prepoznali vrijednost ovog projekta i bez oklijevanja nas podržali – izjavio je Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU.

Natjecanje će s prezentacijom ideja započeti u subotu 14. travnja, u 9 sati, a održat će se u prostoru Osnovne škole Eugena Kumičića u Velikoj Gorici na adresi Josipa Pucekovića 4.

Prijave su moguće putem linka OVDJE, a prijaviti se možete sve do podneva 10. travnja.

Informacije o natjecanju #StartupVG možete pratiti na Facebook profilu: www.facebook.com/startupvg/

Foto: #StartupVG, M. Dilberović