°C 10

Štruklijada sutra otvara Ivanje u Buševcu

21.06.2018.

Petar Brnada

U Buševcu sutra započinje trodnevna manifestacija Ivanja koja vam donosi bogat kulturni, zabavni i sportski program.

Proslavu Ivanja u petak će otvoriti „3. Buševska štruklijada“ i "Natjecanje u starim seoskim igrama" koji će se održati u Velikom šatoru i prostoru iza Doma kulture Buševec, a sve do večernjih sati zabavljat će vas glazbeni sastavi "Lotos band" i "Rajzeri".

Fešta će se u subotu nastaviti već u 11 sati i to Malonogometnim turnirom te Izložbom automobila koji će se održati na ŠRC Zvrnik – Buševec, a u 14 sati na rasporedu je 8. Memorijal Josipa Robića Habe - vatrogasno natjecanje djece koje će se odvijati na igralištu kraj područne škole Buševec.

Na istom igralištu u 17 sati održat će se i 21. Kup Turopolja - vatrogasno natjecanje odraslih desetina, a proslava se u velikom šatoru iza Doma kulture od 19 sati nastavlja uz Amadeus band.

U nedjelju će se u 11 sati u Crkvi Svetog Ivana Krstitelja služiti sveta misa, a u 17 sati imate priliku pogledati "Ivanjski semen" Etno zadruge Buševec s domaćim proizvodima i etno rukotvorinama uz izlagače sa područja Grada Velike Gorice, Zagrebačke županije i Siska te Izložbu slika Rozalije Kablarić koja će se održati u Područnoj školi Buševec.

Sveta misa održat će se i u 17 sati, a na njoj će pjevati HSPD „Dr. Antun Radić-Okić“.

U 18:30 sati očekuje vas kulturno- umjetnički program "Običaji kroz godinu" koji će se održati na Ljetnoj pozornici iza Doma kulture, a na njemu će nastupiti KUD „Dragutin Domjanić“ iz Vugrovca, KUD „Moslavčanka“ iz Donje Gračenica, HSPD „Dr. Antun Radić-Okić“ te KUD Veleševec.

 U 20:30 sati u velikom šatoru uslijedit će zabavna večer uz glazbeni sastav "Zakon šutnje", a tradicionalno "Paljenje Ivanjskog krijesa" na prostoru iza Etno zadruge zakazano je u 21:30 sati.

Uz sve navedeno organizatori trodnevne fešte Ivanja; MO Buševec, Društvo žena Buševec, NK Polet Buševec, DVD Buševec i Ogranak Seljačke sloge Buševec za posjetitelje su pripremili i zabavni park za djecu, razgled postava "čardaka", jahanje na konjima KK Agramer, proštenje te druge zabavne programe.