°C 24

Sve pohvale za 4. Buševsku biciklijadu

16.05.2017.

ivana

Četvrto izdanje, tri utrke, 110 kilometara, oko 260 biciklista i beskrajno pozitivna atmosfera rezime su ovogodišnje Buševske biciklijade koja je u nedjelju još jednom potvrdila kako je udruga Moj Buševec zacrtala pravi put kada su prije četiri godine pokrenuli ovu manifestaciju koja slavi druženje na dva kotača za sve generacije.

Najviše sudionika okupilo se na rekreativnoj vožnji duž koje su stajali redari, članovi vatrogasnih društava iz mjesta kroz koja biciklijada prolazila. Iako rekreativna vožnja nije bila natjecateljska, brz kao munja, u Vukovinu je prvi stigao popularni Čamaza, Zlatko Bogdan.

Nakon kraće okrjepe kraj Vatrogasnog doma u Vukovini, rekreativci su nastavili do kurije Alapić koju su tom prilikom mogli razgledati i saznati više o njoj i djelima kipara Mladena Mikulina čiji kipovi krase dvorište kurije.

-Podijelili smo 170 brojeva na rekrativnoj vožnji, priključili su se i neki iz cestovne i XC utrke i oni koji su nam se pridružili putem. Lijep dan smo imali i lijep doček smo imali u Vukovini gdje smo razgledali zajedno i kuriju na orijedlog udruge Vulpvina u srcu što je jedan od noviteta u Buševskoj biciklijadi i dobra stvar da kad dolazimo u Vukovinu da se nešto i pogleda i nadamo se da ćemo i ubuduće dolaziti.Na našoj manifestaciji sudjeluju biciklisti iz Siska , Zagreba, Kutine, za XC su posebno dolazili iz okolnih turopoljskih mjesta kao i za cestovnu utrku. Svidjele su im se prethodne biciklijade, pa se nadamo da će i ostati u buduće s nama-rekao je Danijel Rožić, predsjednik udruge Moj Buševec.Da se Buševska biciklijada svidjela i biciklistima iz drugih mjesta uvjerili smo se i sami jer su svi imali samo pohvale za organizaciju.

-Član sam Biciklističko-rekreativnog kluba Labud iz Siska danas smo došli u Buševec jer je ovo četvrta po redu, sudjelujemo od prve biciklijade, drago nam je što smo tu, okupilo se puno ljudi. Moramo pohvaliti organizatore, sve je na nivou, uživamo u vožnji biciklom i gušt nam je ovdje doći. Ovo je jedna od boljih ove godine, Sisak je tu dosta slab s biciklijadama, a mi idemo svugdje, idemo uskoro na Tur de Slavonija i sve u svemu sve pohvale, nagodinu smo opet tu- rekao nam je Milan Hrnčević zvani Mića koji je s prijateljima došao iz Siska,naravno, na biciklima.Na utrci nije nedostajalo svih uzrasta, a bilo je podjednako biciklistica i biciklista.

-Došle smo iz Kuča, prvi put smo na biciklijadi i zanimalo nas je kakva će biti rekreacijska utrka, mada je tempo bio jači, čak i takmičarski- izjavila je Vedrana Đuračić koja je biciklirala u rekreativnoj vožnji.

- Prvi put sam na biciklijadi i to u ovoj rekreativnoj vožnji, meni je super - rekla nam je Antonija Kaurić koja je biciklirala u Vedraninom društvu. Iskoristile su i priliku da pozovu na prvu biciklijadu koju će uskoro organizirati udruga žena Kuče.Oni malo "jači" biciklisti odvozili su XC utrku kroz Turopoljski lug ili zahtjevnu cestovnu utrku po Vukomeričkim goricama, a po završetku svih vožnji druženje se nastavilo na Trgu seljačke sloge gdje će se nagodinu okupiti zasigurno još više sudionika.

Više fotografija pogledajte u OVDJE.