°C 2

„Svoga tela gospodar“ uskoro i u Vukovini

27.02.2018.

Redakcija

Predstavu „Svoga tela gospodar“ u izvedbi glumačke ekipe Pučkog kazališta Ogranka Seljačke sloge Buševec sada imate priliku pogledati i u Vukovini.

Ovaj hrvatski klasik Slavka Kolara u režiji Ivana Rožića (Nikole) bit će prikazan u petak, 2. ožujka, u Društvenom domu Vukovina, s početkom u 20 sati.

Pripovijetka prati radnju koja se odvija u našem kraju, a iako će vas na trenutak vratiti u prošlost, pokazat će vam da je tema i danas vrlo aktualna.

Radnja se bavi naočitim momkom koji se pritisnut velikim siromaštvom ženi sa hromom djevojkom koja donosi bogati miraz. Točnije, mladi Iva svojim je nemarom na paši skrivio smrt obiteljske junice, stoga se mora pokoriti želji strogog oca Jakova i oženiti se njemu neprivlačnom i hromom Rožom, starijom kćerkom imućnih suseljana. Roža je dobra duša i naočiti Iva joj se sviđa, no on ju sustavno ignorira, ogorčen prisilnim ulaskom u brak. Kako ne može prijeći preko njene mane, muči i sebe i nju, ostajući "svoga tela gospodar".

Jakoba je utjelovio Nenad Lukić, Baru Irena Rožić, Tvrtko Kovačević glumi Ivu, Ana Katulić je Roža, Lea Rožić je Marica, Zlatko Vnučec postao je u predstavi Jura-Amerikanec. Stjepan Detelić-Banski tumači ulogu Kuma Šimuna, Saša Robić je Mata, Luka Rožić je Dever Jankić, Branka Rožić je Dora, a Barica Kovačević Jaga.

Cijena ulaznice iznosi 20 kuna.