°C 3

Tamburaški koncert HRT-a podsjetio na dane ponosa i borbe

05.03.2018.

Ivana Crnković

Poznate hrvatske i svjetske skladbe odzvanjale su u izvedbi Tamburaškog orkestra Hrvatske radio-televizije crkvom Uzvišenja Svetog Križa u Kravarskom proteklog petka.

Tradicija je počela za vrijeme Domovinskog rata, a članovi Tamburaškog orkestra bili su među snagama Prve topničke bojne. Od tada, svake godine Tamburaški orkestar, uz goste, nastupa u Kravarskom u čast hrvatskim braniteljima. Na programu su i ove godine bile klasične i suvremene, svjetske i hrvatske melodije, a 27. koncertom u čast braniteljima ravnao je maestro Siniša Leopold.

Koncert organiziraju Općina Kravarsko, Zdrug hrvatske obrane Nikola Šubić Zrinski, pripadnici 153. brigade Hrvatske vojske, Velika Gorica i HRT-a, a uz brojne uzvanike i veterane Domovinskog rata ovaj događaj nisu propustili ni ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, zamjenik župana Hrvoje Frankić, gradonačelnik Dražen Barišić u pratnji zamjenika Ervina Kolarca, načelnik Općine Kravarsko, koja je i domaćin, Vlado Kolarec i drugi uzvanici.

Mnogi će se složiti kako je to možda i najveći događaj u Općini Kravarsko koji puno znači ne samo mještanima i braniteljima, već i samim članovima Tamburaškog orkestra od kojih velik dio ovdje nastupa od 1991. godine kada su prvi nastup održali uz zvukove granata.

 

(foto: Facebook)

Galerija slika

Tamburaški koncert HRT-a podsjetio na dane ponosa i borbe Tamburaški koncert HRT-a podsjetio na dane ponosa i borbe Tamburaški koncert HRT-a podsjetio na dane ponosa i borbe Tamburaški koncert HRT-a podsjetio na dane ponosa i borbe