°C 12

Tko će napraviti najbolju kotlovinu saznajte sutra u Lukavcu

21.04.2017.

ivana

Svjetsko prvenstvo u spremanju kotlovine je humanitarna manifestacija koja promiče tradicijsku gastronomiju, a zanima li vas kako kuhaju turopoljski majstori kotlovine provjerite sutra u Starom gradu Lukavcu.

Sva sredstva prikupljena od prodaje kotlovine bit će donirana Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica za nabavu opreme za podršku ranom dječjem razvoju.

Pripremanje kotlovine nadzirat će renomirani gastronomski suci Gastronomadi i Rene Bakalović. No, ni suci neće sjediti skrštenih ruku pa će baš oni pripremiti kotlovinu od turopoljske svinje, a cijelo natjecanje vodit će Davor Dretar – Drele.

Nakon izbora najbolje kotlovine na redu je ručak kako bi i ostali gosti mogu uživati u delicijama iz kotla i pogledati izložbu konja hrvatski posavac.

Otvorenje natjecanja počinje u 11 sati, ocjenjivanje i ručak slijede u 15 sati, a sve će dobrom glazbom pratiti Agrameri. Istog dana u 21 sat slijedi zabava uz grupu Viking. Sve je uvertira u Turopoljsko Jurjevo čiji bogati program slijedi u nedjelju, 23. travnja, a program pogledajte OVDJE.