°C 8

Turopolje-Dubai: Od lipnja dnevna zrakoplovna linija

12.01.2017.

Nefertum IT

Zračnu luka Franjo Tuđman sve više postaje ne samo vrata Hrvatske, pa tako i Velike Gorice, prema Europi već i prema cijelome svijetu. Upravo iz zračne luke stižu vijesti o novoj liniji koja će močvarno Turopolje spojiti s pustinjskim Dubaiem i trećom najprometnijom zračnom lukom na svijetu. Preko zračne luke u Dubaiu oko 140 avioprijevoznika spaja šest kontinenata i 270 destinacija s više od sedam tisuća letova tjedno.

- Tvrtka Emirates objavila je danas da od 1. lipnja 2017. uvodi dnevne letove iz Zagreba za Dubai i to zrakoplovom tipa Boeing 777-300 - objavili su iz MZLZ-a, operatera zračne luke na Plesu.

Kompanija je u svojoj najavi nove linije nahvalila Hrvatsku, naročito Zagreb kao novo turističko i poslovno odredište te dalmatinsku obalu, poručivši kako je ovo uzbudljiva regije za putnike kompanije Emirates.

Inače, promet na zračnoj luci u 2016. godini bilježi rast od 7% te je kroz zračnu luku prošlo 2,77 milijuna putnika, a s otvaranjem novog putničkog terminala u ožujku očekuje se nastavak rasta prometa i u ovoj godini.

emirati.jpg