°C 4

U zajedništvu upaljene prve svijeće

28.11.2016.

Nefertum IT

Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu početak došašća obilježen je u samom centru grada,ali i okolnim mjestima.

Uz molitvu koju je predvodio vlč.Norbert Ivan Koprivec iz Župe Navještenja Blažene Djevice Marije gradonačelnik dražen Barišić u pratnji mališana upalio je prvu adventsku svijeću na vijencu kod Muzeja Turopolja, dok je pjesmom paljenje svijeće popratio župni zbor.

advent-muzej1.jpg
(foto: Gorica.hr)

Početak adventa obilježili su i Mraclinci paljenjem svijeće kod kapelice Svetog Vida. Na adventskom vijencu koji simbolizira vječnost, vjernost i pobjedu, prva svijeća predstavlja nadu u dolazak Isusa Krista.

Obred u Marclinu predvodio je kapelan Marko Čolak, a potom je uslijedilo kratko druženje mještana uz kavu i kolače.

advent-mraclin2.jpg
(foto: Mraclin.hr)

Na sličan način okupili su se i mještani Vukovine koji su se kod križnog dreva, poklonca u Ulici Mate Bedeka okupili na paljenju prve svijeće adventsko vijenca oko poklonca. Prije samog paljenja svijeće mještani su molili krunicu, a potom je usliejdila molitva i blagoslov kojeg je udjelio također vlč.Marko Čolak, župni kapelan.

-Palimo prvu adventsku svijeću, Svijeću proroka i Svijeću nade. Ovo slabašno svijetlo znak je naše želje za Bogom dok se male nade brzo gase. Molimo da naučimo kršćanski bdjeti. Ovo je svjetlo i znak naše molitve. Zahvalimo Bogu za ljude, događaje i doživljaje koji su ostavili u nama trag. Uklonimo tamu iz svoga života i budimo drugima blagoslov-rekao je tijekom molitve vlč. Čolak.

advent-vukovina1.jpg
(foto:VGdanas)

Svijeću nade upalio je simbolično budući krizmanik Luka jer, kako kaže kapelan, upravo krizmanici simboliziraju nadu u ovoj zajednici. Nakon obreda uslijedila je mala zakuska i ugodno druženje Vukovinčana i gostiju koje je prkosilo hladnom vremenu.

advent-mraclin3.jpg

advent-mraclin1.jpg

advent-vukovina2.jpg

advent-vukovina3.jpg

adventuvukovini8.jpg

adventuvukovini6.jpg


adventu vukovini4.jpg

adventuvukovini5.jpg