°C 7

U ZL Franjo Tuđman sletjela milijunta putnica

17.05.2018.

Petar Brnada

U Zračnoj luci Franjo Tuđman danas je dočekana milijunta putnica i to ranije nego ikada u povijesti zračne luke.

Naime, milijunta putnica stigla je čak 13 dana ranije nego što je to bio slučaj prošle godine, a riječ je o Višnji Mrazovac koja je putovala na izravnom letu aviokompanije Emirates iz Zagreba za Dubai.

-Ovo zaista nisam očekivala, jako sam ugodno iznenađena. Baš sam jučer čitala kako se očekuje milijunti putnik u Zračnoj luci Franjo Tuđman, ali nisam mogla ni zamisliti da ću to biti ja. Često putujemo Emiratesom, jedva čekamo iskoristiti ove aviokarte. Kupovinu u Aelia Dutyfree shopu ćemo sa zadovoljstvom obaviti odmah- izjavila je milijunta putnica Višnja Mrazovac.

Milijuntim putnikom koji je ove godine sletio u još ranijem terminu iznimno je zadovoljna i Uprava Međunarodne Zračne luke Zagreb d.d. koja od otvorenja novog terminala bilježi rekorde u putničkom i cargo prometu.

-Sustav je ovogodišnjeg milijuntog putnika registrirao na letu za Dubai, što nam je posebno drago jer je Emirates, od svojeg dolaska u Zagreb početkom lipnja prošle godine, značajno  pridonio povećanju prometa koje zagrebačka zračna luka kontinuirano bilježi od otvaranja novog putničkog terminala- istaknuo je Huseyin Bahadir Bedir, član Uprave.

Milijuntoj putnici Višnji Mrazovac, koja je sa suprugom preko Dubaija letom aviokompanije Emirates putovala u Delhi u posjet sinu koji je tamo zaposlen, uz čestitke, uručeni su i prigodni darovi pa ju je Međunarodna zračna luka Franjo Tuđman i Aelia Dutyfree darovala poklon bonom, a aviokompanija Emirates poklonila joj je dvije povratne zrakoplovne karte za Dubai. Poklone su uručili Huseyin Bahadir Bedir, član Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb i Predrag Popović, direktor prodaje aviokompanije Emirates za Hrvatsku i Sloveniju.