°C 10

Učenica „Habdelića“ napisala nagrađeni esej o holokaustu

15.06.2018.

Redakcija

Esej Rebecce Frangen, učenice OŠ Jurja Habdelića, pod naslovom „Nikada više“ izabran je za najbolji rad na natječaju za esej o holokaustu i/ili toleranciji koji je raspisala Udruga Festival suvremenog židovskog filma.

Riječ je o natječaju koji je namijenjen školama koje su sudjelovale na programima Edukacijskih jutara u školskoj godini 2017./2018., a ove godine radi se o trećem ciklusu natječaja, koji je pokrenut 2015. godine s ciljem da, kako kažu iz OŠ Jurja Habdelića, Edukacijska jutra učenicima ne budu samo jednokratno iskustvo, već i da naknadno razmisle o porukama koje su na njemu čuli te da se kreativno izraze, potičući ih time da se dodatno educiraju o obrađenim temama.

Rebecca je učenica osmog razreda, a njezin rad je objavljen na mrežnim stranicama Festivala tolerancije te u knjižici Edukacijskih jutara.

OŠ Jurja Habdelića, kao odgojno-obrazovna institucija iz koje dolazi autorica, nagrađena je s opremom po izboru, točnije laptopom dok je Rebecca na poklon dobila artikle Festivala tolerancije; majicu, šešir, torbu, bedž i mapu.

Nagrađeni esej možete pročitati OVDJE.

Foto: Festival tolerancije Zagreb