°C 14

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje sudjelovali u „Zelenom danu“

02.10.2018.

Redakcija

U sklopu društveno odgovornog projekta „Kaufland škola voća i povrća“ kojim će istoimeni trgovački lanac djeci u osnovnim školama do kraja ove školske godine donirati gotovo 120 tona svježeg voća i povrća, pokrenuta je još jedna hvalevrijedna akcija.

Naime, Kaufland i učenici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica zajedničkim su snagama uredili okoliš škole. Centar je i ove školske godine izabran za ViP školu Kauflanda te su u sklopu projekta osmislili brojne eko poruke i nacrtali mnogo slika vezanih uz zadanu temu.

Na sveukupno 40 lokacija diljem zemlje zaposlenici Kauflanda volontirali su i uredili okoliš, a velik dio njih posjetio je svoju partnersku školu ViP gdje su uredili školski vrt i okoliš.

Kako bi se to moglo provesti, trgovački lanac je donirao preko 2000 različitih sadnica te pakete alata u vrijednosti od gotovo 50.000 kuna. Iz Kauflanda su rekli da su svi njihovi zaposlenici koji su se prijavili i pokazali da im je stalo do humanitarnog rada, dobili plaćeni radni dan i zahvalnicu za svoj posebni angažman.

Projekt „Kaufland škola ViP“ od početka ovogodišnjeg natjecanja prati i poznata voditeljica i majka trogodišnjeg djeteta, Marijana Batinić.

-Djeca danas sve manje žive u doticaju s prirodom, pa je projekt kojeg je pokrenuo Kaufland sjajna prilika da im ukaže na neke nove vrijednosti. Mislim da je to odličan primjer i nama roditeljima kako trebamo učiti svoju djecu da nam sve vrijedno što dobivamo daje upravo naša Zemlja i da ju moramo čuvati- rekla je Marijana.

Zašto je Kaufland pokrenuo baš ovakav projekt i kako je sve prošlo pojasnila je voditeljica Korporativnih komunikacija, Marija Franić.

-Htjeli smo ovim nacionalnim projektom proširiti suradnju s našim partnerskim školama ViP i ovom akcijom u zelenilu podsjetiti na važnost našeg okoliša. Drago nam je što su nam pomogle vrijedne ruke djece iz Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica i ovim putem želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali-kazala je Franić.