°C 21

Učenici i studenti za ljepši hol Srednjoškolskog centra

14.03.2018.

Redakcija

U sklopu akcije Akupunktura grada u Srednjoj strukovnoj školi održat će se radionice kojima je cilj stvaranje ideja o poboljšanju i uređenju prostora centralnog hola škole.

Radionice uz podršku Volonterskog centra Velika Gorica organiziraju Srednja strukovna škola i Društvo arhitekata Zagreb, a održat će se 15. i 16. ožujka u Srednjoj strukovnoj školi.

Započet će diskusijom u 11 sati koja će se održati u ulaznom holu, a u koju se mogu uključiti svi zainteresirani. Nakon toga slijedi radionica koju će predvoditi autori Akupunkture grada, Kristina Careva i Rene Lisac, a sudjelovat će učenici i profesori srednjih škola, zatim studenti Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, kao i predstavnici udruge Zamisli te predstavnici Srednje strukovne škole Sanja Šipušić Komar i Marijana Šapina.

Osim učenika Srednje strukovne škole, diskusiji i radionici pridružit će se i učenici Ekonomske škole i Gimnazije koji će također moći dati svoj doprinos uređenju prostora s obzirom na to da je riječ o zajedničkom prostoru koji koriste sve tri škole.

-Inicijalna ideja udruge Zamisli bila je akcija uređenja dijela velikog hola kako bi se boravak u školi učinio što ugodnijim i kako bi učenici dobili svoj kutak kojeg će sami urediti, i na kraju u tom kutku boraviti dok čekaju nastavu. Premda se radi o uređenju prostora u kojem sudjeluju i učenici i djelatnici škola, u razgovor je uključena inicijativa Akupunkture grada koja je stasala pod okriljem Društva arhitekata Zagreba-poručili su iz Volonterskog centra.

Za one koji ne znaju, Akupunktura grada je inicijativa koja kroz niz malih i preciznih intervencija u gradskim kvartovima želi poboljšati kvalitetu urbanog života, povećati socijalnu koheziju lokalne zajednice, ali i ojačati identitet kvarta.