°C 16

Večeras kreće sedmo izdanje EMF-a: Na Ranchu Kurilovec čeka vas 16 kantautora s cijelog kontinenta

14.06.2019.

Petar Brnada

Najveći kantautorski Open Air festival u Europi, Exposure Music Festival, danas će u Velikoj Gorici svoja vrata otvoriti po sedmi put.

Tako će se u predivnom ambijentu Rancha Kurilovec uz 16 brižno selektiranih kantautora s cijelog kontinenta i pregršt glazbenih gostiju, večeras pod zvjezdanim nebom predstaviti i Zoran Predin, jedan je od najznačajnijih slovenskih i regionalnih novovalnih kantautora, osnivač legendarne grupe Lačni Franz, glazbenik koji je u 40 godina karijere objavio isto toliko albuma i ostavio traga u gotovo svim glazbenim žanrovima. 

I ove godine, program Exposure Music Festivala nastavlja se do dugo u noć. Nakon kantautorskih nastupa u jedinstvenom glazbenom krugu, od milja nazvanom “Glazbeni Stonehenge”, zabava se seli na veliku pozornicu EMF-a, a ulaz na festival je besplatan!

Kako poručuju organizatori, od 16 pa do početka glazbenog dijela programa koji je na rasporedu u 19 sati, posjetitelji mogu uživati u ljepoti prirode, druženju te pronalaženju najboljih ležaljki za chillanje. Oni koji žele provesti cijeli vikend na Ranchu Kurilovec slobodno vrijeme mogu iskoristiti i za postavljanje šatora za kampiranje.

U 19:00 na pozornicama "Glazbenog Stonehengea" predstavit će se prvih osam kantautora i kantautorica među kojima su Boyana Zhelyazkova, Daisy Dives, Dino Saurić, Fiore Lazzerini, Juan Navarro, Marina Elezović, Markus Stone i Vesna Mitić- Žad.

Nakon što završi prvi vrtlog melodija na osam manjih pozornica poredanih u krug, zabava seli na tridesetak metara udaljenu devetu festivalsku pozornicu gdje s početkom u 22:00 sata nastupaju NEA te veliki Zoran Predin.

Poslije nastupa grupe NEA i posebnog ovogodišnjeg gosta - Zorana Predina, dobra zabava i party nastavljaju se do jutarnjih sati, a odmah nakon jutarnje kave i doručka, u subotu 15. lipnja, program EMF-a kreće već u 10:00 sati.

 Glazbena radionica (otvorena za sve zainteresirane) obuhvatit će pisanje pjesama, prijave na festivale, druge teme povezane s kantautorskom glazbom i festivalima, Q&A te druženje s izvođačima.

-Vrijeme od 13:00 do 17:00 je takozvani "fjaka time" i rezervirano je za odmaranje, roštiljanje, kupanje. Već u 17:00 sati, na "devetoj" pozornici kreće glazbeno poslijepodne uz kantautore Frik iz Kvarta, Anne Marie, Astor Lajka, Poplesz, RO/HU- kažu organizatori.

Nakon prvog subotnjeg koncertnog vala ponovo se pale svjetla glazbenog kruga gdje će se, s početkom u 19:00 sati predstaviti sljedećih osam kantautora i kantautorica: Aklea Neon, Bojan Petovari, Chris Pookah, Daniel Artiček, Laura Hoo, Milan Kosanović, Vicky Halo te Viki Racz.

Od 22 sata zabava se i ove večeri nastavlja na velikoj pozornici i to uz žanrovski različite, energične svirke koje će trajati do kasno u noć uz Stuarta Nevillea, Zelisko te Shane O'Fearghail & The Host.

-Napunjeni dobrim vibracijama, upoznati s novim kantautorima i kantautoricama te obogaćeni još jednim nezaboravnim iskustvom, u nedjelju, 16. lipnja 2019. godine, Exposure Music Festival odjavljuje svoje sedmo izdanje- poručuju organizatori EMF-a.