°C 16

Večeras zapjevajte sa Starim pajdašima

25.05.2017.

ivana

U Muzeju Turopolja večeras u 19 sati na Matičinom četvrtku gostovat će mješoviti zbor Kučani i njihova muška vokalna skupina "Stari pajdaši".

HPD Kučani mješoviti su zbor koji ima 36 aktivnih članova i njeguje zborno pjevanje u troglasju i četveroglasju te imaju repertoar domaćih kajkavskih popevki, obrade narodnih napjeva, pučkih crkvenih, liturgijskih i harmoniziranih pjesama, duhovnih šansona, popularnih pjesama s raznih festivala.

Mješoviti zbor do sada je imao preko 200 javnih nastupa na području Velike Gorice, Zagrebačke županije, Zagreba i šire. Dobitnik je srebrne nagrade na međunarodnom natjecanju Zlatna lipa Tuhlja 2013., te brončane nagrade na međunarodnom natjecanju zborova Aurora cantat u Karlovcu 2015. s dirigentom Sinišom Beloševićem, i 2017. godine s dirigentom Branko Pucekovićem.

Muška vokalna skupina Stari pajdaši unutar ovog pjevačkog društva posebno njeguje stare, često zaboravljene, turopoljske pjesme i napjeve, nematerijalnu baštinu koja je na granici zaborava.

Voditelj mješovitog zbora i dirigent je maestro Branko Puceković, a voditelj muške skupine je svima znani Siniša Belošević. Muška skupina do sada je imala preko 20 javnih nastupa na području Velike Gorice, Zagreba, u Petrinji i Krapini gdje je ostvarila zapažen uspjeh. U Osijeku je osvojila brončanu nagradu na međunarodnom natjecanju zborova.