°C -2

Velikogorički glazbenici na natjecanju zlatni i srebrni

09.05.2018.

Redakcija

Učenici Umjetničke škole Franjo Lučić sudjelovali su na 5. međunarodnom natjecanju glazbenika „Bistrički zvukolik“ te su ostvarili izniman uspjeh. Natjecanje se održalo od 3. do 6. svibnja u Mariji Bistrici.

U devet dobnih skupina natjecalo se preko stotinu mladih instrumentalista i pjevača koje je ocjenjivao dvanaesteročlani žiri sastavljen od uglednih međunarodnih glazbenika.

Flautistica Lora Likan Kelentrić osvojila je zlato i prvu nagradu u 5. kategoriji te posebnu nagradu Hrvatskog društva flautista za najbolju flautističku izvedbu u svih 9 kategorija.

Violinist Jakob Stančić osvojio je srebro i prvu nagradu u 3. kategoriji te dvije posebne nagrade za najbolje izvedbe u svih 9 kategorija - nagradu Hrvatskog društva skladatelja za skladbu hrvatskog skladatelja te nagradu ESTE (European String Teachers Association) za najbolju gudačku izvedbu.Trubač Stefan Gjorgijev osvojio je srebro i prvu nagradu u 2. kategoriji. Prve nagrade osvojili su još i violinistica Nika Kozina, gitaristica Rien Međugorac u 3. kategoriji te trubači Tibor Rajtarić i Gabrijel Odrčić u 2. kategoriji.

(Foto:Umjetnička škola Franjo Lučić )