°C 0

Veseli šokci predahnuli u etno naselju Čiče

05.01.2018.

ivana

-Kad bećari Čičem zapjevaju, pendžeri se širom otvaraju-tako bi se ukratko mogla opisati jutrošnja atmosfera u etno naselju Čiče koje su posjetili Veseli šokci iz Slavonskog Broda.

Kad se na jednom mjestu nađu dobri i veseli ljudi, pjesma i ugodno druženje zagarantirani su. Veseli šokci u Novo Čiče stigli su kako bi kratko predahnuli nakon gostovanja u emisiji HRT-a "Dobro jutro, Hrvatska".
U etno naselje donijeli su domaćeg kulena i kobasa te zasvirali i napravili pravu feštu.

-Bilo nam je stvarno divno i to je bila još jedna prilika da pokažemo naše etno naselje i njegov potencijal, upoznamo nove ljude, stvorimo nova prijateljstva i ubuduće ostvarimo suradnju po pitanju kulturno-umjetničkih manifestacija-rekao nam je Stipo Duvnjak , predsjednik KUD-a Čiče.

Muška pjevačka skupina "Veseli šokci" osnovana je u siječnju 2011. godine, na inicijativu prvog predsjednika Marka Kozbašića, pod stručnim vodstvom profesora Krunoslava Seletkovića.
Njeguju staru izvornu šokačku pjesmu u višeglasju u a cappella izvođenju. Također rado surađuju s tamburaškim sastavima na izvođenju liturgijskih pjesama u župama na području Slavonskog Broda.

 

(Ivana Crnković)

Galerija slika

Veseli šokci predahnuli u etno naselju Čiče Veseli šokci predahnuli u etno naselju Čiče Veseli šokci predahnuli u etno naselju Čiče Veseli šokci predahnuli u etno naselju Čiče Veseli šokci predahnuli u etno naselju Čiče