°C 13

Veselo Lovrekovo na Jajtini: Izabrana prva Vinska baka princeza

22.08.2017.

ivana

Pjesma, muzika, veselje, živost i dobro raspoloženje i ove su godine okarakterizirali proslavu Lovrekova na brijegu Jajtine u Kostanjevcu.

Ondje su nakon privođenja kraju mukotrpnih radova u vinogradu i početka priprema za berbu, vinogradari i vinari Vukomeričkih gorica u subotu, 12. kolovoza, kao i do sada u organizaciji ¨Družine z brega Jajtine¨ prigodnom ceremonijom i postavljanjem klopotca u vinogradu Nikole Hrvačića, proslavili još jedan vinogradarski blagdan.Kako to i priliči ovakvim proslavama, dobre kapljice i odlične hrane nije nedostajalo, kao i muzičkog štiha za koji je i ovoga puta brinuo prošireni ¨Vinogradarski band¨.

Novost je da je na Lovrekovom proglašena i prva Vinska baka princeza brega Jajtine, a ovu laskavu titulu ponijela je gospođa Đurđa Naglić, promovirana je i ¨Lucija¨ turopoljska soda voda obitelji Trumbetaš, a posebni glazbeni gost bio je nekadašnji član legendarnih ¨Dingosa¨ Branko Majdak.

 

(foto: Udruga vinara Grozd)

Galerija slika

Veselo Lovrekovo na Jajtini: Izabrana prva Vinska baka princeza Veselo Lovrekovo na Jajtini: Izabrana prva Vinska baka princeza Veselo Lovrekovo na Jajtini: Izabrana prva Vinska baka princeza Veselo Lovrekovo na Jajtini: Izabrana prva Vinska baka princeza Veselo Lovrekovo na Jajtini: Izabrana prva Vinska baka princeza Veselo Lovrekovo na Jajtini: Izabrana prva Vinska baka princeza