°C 5

VG-ZG-VG: Biciklijada do Štrosa i natrag

10.09.2018.

Ivana Ćurić

U subotu, 15. rujna, pridružite se još jednoj biciklijadi, onoj koja vodi od Velike Gorice do zagrebačkog Štrosa i natrag.

Biciklijada VG-ZG-VG održava se drugu godinu za redom. Organizatori biciklijade udruga Ekoregija Velika Gorica, Agencija za tržišno komuniciranje PROGLAS i Sustav javnih bicikala d.o.o. Cilj ove biciklijade je promocija alternativnih mogućnosti mobilnosti za građane Zagreba, Velike Gorice i okolnih mjesta, uz apostrofiranje značaja zdravog načina života i očuvanja okoliša.

Biciklijada ima dva starta i dva mjesta odmora - u 10 sati kreće se iz Velike Gorice (iza POUVG-a) prema Zagrebu (Strossmayerovo šetalište). Prvo odmaranje i druženje biciklista na Gornjem gradu trajat će do 14:30 sati, nakon čega slijedi grupno slikanje i polazak prema Velikoj Gorici.Nakon dolaska u Veliku Goricu kreće glazbeno-zabavni program, a sudionici i svi okupljeni imat će priliku isprobati električne automobile koji će bi izloženi na sajmu eko-mobilnosti pod nazivom Ekomobilni VG građanin.

Sudjelovanje na biciklijadi je besplatno, a prijaviti se možete OVDJE. Ako nemate svoj bicikl, Nextbike je osigurao 10 gradskih bicikala koje možete rezervirati prilikom prijave.

Napumpajte gume i podmažite lance, vidimo se kod startne crte!