°C 11

Vikend u znaku proslava Martinja

09.11.2017.

ivana

Došel je došel sveti Martin, on ga bu krstil, ja ga bum pil-poznata je pjesmica koja će se ovog vikenda prolamati širom Vukomeričkih gorica. Osim brojnih proslava Martinja u kletima, feštat će se i na velikim martinjskim zabavama po Turopolju.

Već večeras martinjsko veselje zavladat će u restoranu Za vašu dušu gdje će se okupiti članovi Udruge umirovljenika Grada Velike Gorice uz taktove Darka Janječića, nezaobilaznog meštra od svirke na ovakvim zabavama.

U Ugostiteljskom obrtu Grof Martinje će se proslaviti u subotu 11. studenog u 20 sati, uz tradicionalno bogatu večeru i neograničenu konzumaciju pića. Cijena je 150 kuna po osobi, a prije bogatog švedskog stola dočekat će vas stol dobrodošlice s domaćim čvarcima i sirom. Svoje instrumente uštimava grupa Viking koja će vas zabavljati na poznatoj lokaciji u Maloj Buni.

U Phoenixu u Starom Čiču na Martinju će vas u subotu od 19 sati zabavljati grupa Masai do kasnih noćnih sati. Na švedskom stolu naći će se odojak s ražnja, krvavice,pečenice, sarma i miješano meso s roštilja te prilozi i desert. Cijena po osobi je 90 kuna, a želite li uz švedski stol i neograničenu konzumaciju pića za meni ćete morati izdvojiti 140 kuna.

Također u subotu Udruga žena iz Mraclina organizira Martinje u društvenom domu s početkom u 19 sati. Uz domaći meni na kojem će biti kobasice, vratina zelje, štrudle po cijeni 60 kuna feštat će se uz Tamburaški sastav Lajbeki. Ima li još slobodnih mjesta provjerite na 091 735 6924 (Vesna).