°C 17

Vuk i sedam kozlića zabavljat će goričke mališane

12.09.2018.

Petar Brnada

Lutkarska scena " I. B. Mažuranić" ove nedjelje za vas i vaše najmlađe priprema izrazito zanimljivu lutkarsku predstavu svima dobro poznate radnje pod nazivom „Vuk i sedam kozlića“.

Djelo je režirala Ivana Peroš, uglazbio ga je Mate Matišić, a igraju Vanja Gvozdić i Ksenija Gregurić, uz kostimografiju Daliborke Puž.

-Nakon što je majka Koza morala otići po poslu, a Kozlići ostaju sami, primorani su samostalno se obraniti od predatora i vještog manipulatora Vuka. Osim što su odgojeni po savjetima majke, usput se moraju i sami domišljati lukavstvima pouzdajući se u vlastitu samostalnost i odluke. Tim više što je njihova nepažljivost i lakomislenost dovela do problema. Naime, Vuk ih je pronašao putem neoprezne prepiske na chat roomu- najavljuju iz POUVG-a.

Uz to dodaju da izrazito aktualnu temu IBM postavlja na scenu i poučava kako je oprez nužan i bitan. Pritom povlači segmente starinskih motiva i kombinira ih sa suvremenim elementima, te djeci bliskim pojmovima o internetskim zamkama i društvenim mrežama.

Predstava u Dvorani Gorica igra u nedjelju, 16. rujna, s početkom u 17 sati, a cijena ulaznice iznosi 25 kuna.

Foto: POUVG