°C 19

Za klavirom od šeste godine: Poslušajte višestruko nagrađivanog mladog glazbenika

12.09.2018.

Petar Brnada

U Umjetničkoj školi Franje Lučića svoj će koncert idućeg utorka održati mladi glazbenik Arsen Dalibaltayan.

Riječ je o 15-godišnjaku rođenom u obitelji istaknutih glazbenika, koji je s učenjem klavira započeo već u dobi od šest godina. Od 2009. do 2016. bio je učenik Glazbene škole Pavla Markovca u Zagrebu u razredu prof. Jasne Rebe, a trenutno je učenik 4. razreda iste škole u razredu prof. Rubena Dalibaltayana.

Od 2014. godine također je student Međunarodne muzičke akademije u Liechtensteinu gdje pohađa majstorske tečaje prof. Milane Černjavske i prof. Pavla Gililova. Također je pohađao seminare prof. Grigorija Gruzmana.

Arsen će u programu svog klavirskog recitala izvesti Ludwiga van Beethovena: Sonata br. 4 u Es-duru, op. 7, I - Allegro molto e con brio, II - Largo, con gran espressione, III – Allegro, IV - Rondo: Poco allegretto e grazioso, zatim Koncertnu parafrazu na Verdijev „Rigoletto“, S. 434 Franza Liszta, pa Jubilus Ive Josipovića te Sonatu br. 3 u a-molu, op. 28 skladatelja Sergeja Prokofjeva.

Ovaj mladi glazbenik višestruko je nagrađivan na državnim i međunarodnim natjecanjima za mlade pijaniste. Dobitnik je prve nagrade na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa 2013. godine, te je postao apsolutni pobjednik istog natjecanja 2015. i 2017.

Osvojio je i apsolutne prve nagrade na međunarodnim natjecanjima Ars nova u Trstu, 2011., i Citta di Gorizia u Goriziji 2010. i 2014. godine. Pobjednik je međunarodnih natjecanja Mladi virtuozi u Zagrebu, 2012. i 2014., Zlatko Grgošević, 2014. kao i međunarodnih natjecanja za mlade pijaniste EPTA-e u Osijeku 2015. te natjecanja Jurica Murai u Varaždinu, 2016. i 2017 godine.

-U školskoj godini 2015./2016. Arsen je postigao veliki uspjeh na renomiranom Međunarodnom natjecanju Virtuosi di musica u Usti nad Labemu, Češka, gdje je osvojio prvu nagradu u svojoj kategoriji, posebnu nagradu za najbolju izvedbu djela J.S. Bacha te postao apsolutni pobjednik cijelog natjecanja. Tim povodom, u studenom 2016. izveo je Koncert za klavir i orkestar u a-molu, op. 16, Edvarda Griega sa Simfonijskim orkestrom Usti nad Labema- kazali su iz Umjetničke škole Franje Lučića te dodali da je posljednjih godina ostvario uspješne nastupe u Hrvatskoj, Sloveniji, Češkoj, Rusiji, Italiji, Švicarskoj I Liechtensteinu.

Arsen će u Koncertnoj dvorani Umjetničke škole Franje Lučića zasvirati u utorak, 18. rujna, s početkom u 19 sati, a ulaz je slobodan.

 

Foto: Umjetnička škola Franje Lučića