°C 0

Za kraj godine umirovljenici uživali u Božićnom koncertu

29.12.2017.

ivana

Pjevači i tamburaši Ogranka seljačke sloge održali su sinoć Božićni koncert u Okuju na poziv Udruge umirovljenika podružnice Okuje.

Koncert ispunjen božićnim napjevima pod dirigentskom palicom Bojana Pogrmilovića pratili su mještani Okuja okupljeni sinoć u društvenom domu. Bilo je to posljednje događanje u izuzetno aktivnoj godini kako OSS-a Buševec tako i Podružnice umirovljenika Okuje.

-Ovo je završno druženje u organizaciji Mjesnog odbora okuje i Podružnice umirovljenika, jer bez tih članova umirovljeničke udruge ne bi bilo ništa. Izuzetno sam ponosan na te ljude, i moram reći da ih je manji broj iz Okuja, a veći iz drugih mjesta i svojim radom i dolaskom pokazali su da nas poštuju. Godina je bila uspješna, napravili smo što smo mogli, predsjednik Vijeća nam je obećao da će se ovaj pod u društvenom domu i popločiti, pa će naša druženja biti još ugodnija. Imamo i dobru suradnju s gradonačelnikom, pročelnikom Bačurinom te zamjenicima Ačkarom i Kolarcem-istaknuo je predsjednik Udruge umirovljenika Okuje Josip Pokas koji je nedavno i na čelu Udruge umirovljenika Grada Velike Gorice.

-Po informacijama koje sam dobio kažu da smo najbrojnija udruga umirovljenika u Zagrebačkoj županiji, ako to je tako, onda možemo reći da smo i najbrojnija udruga u državi jer imamo preko 2.800 članova. Nadamo se da ćemo sve stvari dopeljati u red kroz šest mjeseci i onda vidjeti što i kako dalje. Za početak osnovali smo sekcije za kulturu, razonodu i sport i imenovali osobe koje će biti zadužene za aktivnosti u tim područjima-dodaje Pokas. I sam kaže kako je upoznat s potrebom da Gorica dobije Dom za starije i nemoćne te kako vjeruje da će se i taj problem riješiti u skoroj budućnosti.

- Što se tiče Udruge umirovljenika moram reći da smo najbrojniji, a imamo najlošije uvjete za rad. Da imamo malo bolje uvjete, da se poboljša kvaliteta prostora, pa da nam netko može doći u goste bilo bi lakše raditi. ne možemo nikoga pozvati u naše prostorije, a kamo li posjesti za stol i razgovarati -kaže Pokas nadajuć se kako će i toj brizi doći kraj. S druge strane za brojne fešte koje organiziraju partnera su našli u obitelji Medanović gdje često upriličuju plesnjake, Martinja, prigodna druženja uz glazbu i hranu po umirovljenicima prihvatljivim cijenama, i ono najvažnije, uz smijeh i druženje... a takvih će druženja biti i u novoj 2018. godini, ističe Pokas.

 

(Ivana Crnković)

Galerija slika

Za kraj godine umirovljenici uživali u Božićnom koncertu Za kraj godine umirovljenici uživali u Božićnom koncertu Za kraj godine umirovljenici uživali u Božićnom koncertu Za kraj godine umirovljenici uživali u Božićnom koncertu Za kraj godine umirovljenici uživali u Božićnom koncertu Za kraj godine umirovljenici uživali u Božićnom koncertu Za kraj godine umirovljenici uživali u Božićnom koncertu Za kraj godine umirovljenici uživali u Božićnom koncertu Za kraj godine umirovljenici uživali u Božićnom koncertu Za kraj godine umirovljenici uživali u Božićnom koncertu Za kraj godine umirovljenici uživali u Božićnom koncertu