°C 12

Za Vukovar prikupljeno više od tone pomoći

05.12.2017.

ivana

Ukupno 860 kg hrane i 470 kg kozmetike prikupljeno je u ovogodišnjoj akciji "Kumičić za Vukovar", a pakete pomoći Socijalnoj trgovini predat će sami osmaši Kumičića sa svojim profesorima koji danas putuju za Vukovar.

Osmaši su cijeli tjedan dežurali u knjižnici, razvrstavali i vagali namirnice te zapakirali više od 180 kutija. Nikad veća gužva u knjižnici i nikad više osmijeha kao danas na kraju akcije kada su učenici ponosno iznosili kutije osjećajući da su dio nečeg velikog i lijepog.

-Za još jedan uspješan "Kumičić za Vukovar" zaslužni su svi učenici, roditelji i učitelji koji su neumorno donosili namirnice te svi Velikogoričani koji su nam se pridružili. Drago nam je što predbožićno darivanje u Kumičiću polako postaje tradicija. Ponosni smo što se ove godine akcija proširila izvan naše škole jer su se u nju uključili i Gimnazija Velika Gorica i Hrvatski odbojkaški klub Gorica sa svojim donacijama. Članovi odbojkaškog kluba donirali su 150 čokolada za 150 djece-javljaju iz OŠ Eugena Kumičića.

I ove godine zahvaljuju se djelatnicima iz Ljekarni Zagrebačke županije na doniranim kutijama, kao i gradonačelniku Draženu Barišiću i Gradu Velika Gorica koji im je osigurao potreban prijevoz namirnica.

-Veliko srce Velikogoričana iz godine u godinu jednostavno raste! Akcija je prerasla školsku razinu, cijeli grad pozitivno reagira na inicijativu i srce je puno kad to vidi-zaključila je profesorica Lada Rojc, voditeljica akcije. Iz škole se zahvaljuju svima koji su sudjelovali u ovoj lijepoj priči.

Galerija slika

Za Vukovar prikupljeno više od tone pomoći Za Vukovar prikupljeno više od tone pomoći Za Vukovar prikupljeno više od tone pomoći