°C 9

155. broj novina: Puno radova, nova e-slikovnica i priča s 800 km dugog hodočašća

03.09.2019.

Romana Šimek

Na kioscima možete pronaći novi, 155. broj VGdanas novina. Donosimo kratki pregled radova na školama, poput energetske obnove u Vukovini i Hribaru ili sjenila u Habdeliću te novog rotora iza Osnovne škole Eugena Kumičića. Radilo se i na prometnicama, tako je najprometnija ulica u gradu, Zagrebačka, dobila novi asfalt i znakove upozorenja kod Centra za odgoj i obrazovanje. 

Laboratorij Doma zdravlja također je obnovljen, a ravnatelj dr. Stjepan Zagorac proveo nas je u obilazak te popričao o daljnjim planovima. 

Donosimo priču mladog Goričanina Andrije Brckovića o 30 dana dugom hodočašću, ruti od 800 kilometara. 

-Upoznao sam puno ljudi na Caminu i većina ih traži odgovore na neka pitanja ili pak razmišlja koju će odluku donijeti i u kojem će smjeru krenuti njihov život, ali većini je svojstveno da hodočašće predstavlja neku vrstu prekretnice u životu; kod mene je to završetak studija i početak nove faze života u kojoj sam samostalan, i vjerujem da će se dogoditi promjena, u smislu da će me ovih 800 kilometara hodanja ojačati i otvoriti mi nove vidike- priča nam Andrija.

Još jedna pohvalna i zanimljiva priča koja započinje mladim i snalažljivim ljudima. Četveročlani tim čiji je ponosni voditelj dobro poznato velikogoričko lice, Mario Dilberović, uspio je u realizaciji svoje jedinstvene interaktivne slikovnice naslova ‘Pia Mia’, koja predstavlja spoj fizičke slikovnice i virtualnog svijeta.