°C -1

3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo"

15.04.2019.

Petar Brnada

Još jedan rijedak, ali iznimno vrijedan primjer da se u Hrvatskoj unatoč nepovoljnoj poduzetničkoj klimi itekako može uspjeti i bez 'veza', mita, poznanstava i poguranaca, priča je tvrtke 3DMediArt iz Mraclina koja je uz prigodan domjenak proteklog petka proslavila svojih velikih 10 godina rada.

Riječ je o poduzeću čija je djelatnost od samih početaka vezana uz tisak velikih formata i vanjsko oglašavanje, a danas je profilirano i usko specijalizirano za proizvodnju billboard plakata standardnih dimenzija kao i vanstandardnih formata te citylight plakata.

Ukratko rečeno, upravo njihove jumbo plakate najčešće gledate na brojnim lokacijama i prometnicama, prvenstveno u Zagrebu, pa onda dalje i širom Hrvatske.

Naime, zahvaljujući predanome radu sedmeročlanog 3DMediArt tima tvrtka je protekle godine dosegla udio od cca 40% u ukupnom hrvatskom tržištu u segmentu jumbo plakata, sa mjesečnom produkcijom preko 3000 komada, a opremljenost i organizacija poslovanja danas im omogućava dnevnu produkciju i do 500 jumbo plakata dnevno.

Iako ovoj malenoj, ali izrazito produktivnoj ekipi trenutno cvjetaju ruže, nije sve izgledalo tako sjajno u početku, što nam je potvrdio i Goran Veličan, voditelj proizvodnje i direktor u 3DMediArt-u.

-U početku su to stvarno bile muke. Niti Domagoj niti ja nismo vezani nekakvim poznanstvima i obiteljima, znači kretali smo u pravilu iz nule i malo po malo. Mislim da je to tipična hrvatska priča kada kreneš sve sam raditi i osjetiš sve na svojoj kičmi, ali evo kod nas se pokazalo dovoljno uspješno da možemo funkcionirati- objašnjava Goran koji firmom dirigira s Domagojem Orlićem.

Ključan ljudski faktor

Tijekom godina rada, zahvaljujući neprekidnom ulaganju u tehničku opremu, strojeve i edukaciju djelatnika, tvrtka je uspjela doći do stalnog povećanja korisnika njihovih usluga no unatoč svoj modernizaciji, naprednoj tehnologiji i skupim strojevima, u 3DMediArt-u kao glavni faktor uspjeha i rezultata ponosno ističu ljudski faktor.

-Ljudski faktor je svakako najvažniji, danas je tehnologija toliko bliska svima da ju svatko može imati no ljudski faktor nešto je što se ne može zamijeniti i ako se to ispravno gradi mislim da to ne može ne uspjet. Nama je uspjeh i cilj bio stvoriti atmosferu u kojoj nitko neće dolaziti s grčem na posao, a opet da možemo stajati i biti korektni i kvalitetom zaslužiti poziciju na tržištu. I tako to u pravilu i radimo- govori nam Goran.

Upravo su njihove ruke, da budemo potpuno iskreni vrijedne ruke ženskog dijela tima, zaslužne za razne delicije koje su dočekale 60-ak uzvanika i poslovnih partnera s kojima surađuju već cijelo desetljeće.

Brojni i ugledni partneri

U proizvodnji tvrtka 3DMediArt koristi provjerene i visokokvalitetne materijale (blueback papir, citylight papir, ceradu, mesh, folije…) koje su u suradnji s korisnicima višestruko testirali i odabrali najbolje, dok suradnju s klijentima temelje na profesionalnom odnosu, poštivanju rokova i dogovora te stalnom ujednačenom kvalitetom i brzinom.

Sve te prednosti, kako kažu, omogućavaju im visoku kvalitetu, brz rok isporuke i najkonkurentniju cijenu na tržištu što su prepoznali i njihovi korisnici.

Naime, samo neki od njihovih dugogodišnjih partnera velike su i poznate tvrtke poput EUROPLAKAT-a, ZAGREBPLAKAT-a, PIO, SPOT STUDIA, AMICUS, OUTDOOR AKZENT, MASS, BAYER, MEDIA OGLASI ZADAR, GLOGOŠKI PRINT, SUPRAPRINT, PRINT STUDIO, VECTOR DESIGN PRINT, VULT EUROPAPIER, PIXEL STUDIO, DID, AKTERPUBLIC, UNIVERSAL MCCAN, ZNAK GRUPA, HNK VELIKA GORICA, ADOREA, VEMAR, OPTIMIST, JOLLY, LINEA, KRUNA, FULUMINIS, CEROVSKI PRINT te mnoge druge, što najviše govori o njihovoj poziciji na tržištu.

Veliki entuzijasti

Ako ovu veselu i dobro uigranu ekipu upitate što je to što ih tjera dalje i što ih motivira da nastave raditi na tako visokoj razini, i to uz tržište kojemu se potrebno konstantno prilagođavati, otkrit će vam da je to upravo entuzijazam koji vlada među njima.

-Entuzijazam nas tjera dalje, i to entuzijazam koji nisam nigdje vidio. Radio sam po dosta firmi i sjedio u raznim upravama no entuzijazam koji ovdje imamo to nisam viđao i mislim da nas to izdvaja od konkurencije- kaže Goran dok nam usput otkriva da se u firmi svakodnevno kuha ručak za sve, pa ih druženje za stolom još dodatno zbližava.

Kako nam je dalje kazao, budućnost same djelatnosti kojom se oni bave nitko ne može predvidjeti. Sama Europa odljepljuje se od papira, prelazi na neke modernije materijale, istok također, a naše podneblje je specifično područje. No, ipak vjeruje da idućih 10-ak godina neće biti takvih velikih pomaka da bi ovakva tehnologija kakvu oni sada imaju postala zastarjela.

-Mi smo uspjeli u zadnjih pet godina svake godine investirati i reinvestirati, i u pravilu ulagati u proizvodnju, tako da mislim da idućih 10-15 godina ova tehnologija može držati, ali nema tu spavanja, morate se prilagoditi tržištu i vidjeti što tržište zahtjeva- zaključuje Goran sa svojim timom koje smo ostavili da zasluženo uživaju u proslavi svojih prvih deset uspješnih godina.

Galerija slika

3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo" 3DMediArt proslavio 10 godina rada: "Ljudski faktor nas je doveo do ovoga gdje jesmo"