°C 15

Aglomeracija VG u samom finalu: Bageri kreću na proljeće

20.12.2017.

ivana

Gradonačelnik Dražen Barišić u ime Grada Velike Gorice i direktor VG Vodoopskrbe Nikica Visković potpisali su danas Ugovor o partnerstvu na projektu “Aglomeracija Velika Gorica”.

Nakon potpisivanja ugovora slijedi potpisivanje ugovora i s resornim ministarstvom za projekt Aglomeracije te postupak javne nabave nakon čega, očekuje se na proljeće, kreću radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava i novog pročistača.

-To je najveći komunalni projekt u Velikoj Gorici koji iznosi 500 milijuna kuna što je velika vrijednost, ne samo za objekt koji će se graditi, nego su to projekti koji izgrađuju našu Hrvatsku i dižu naš BDP. Dugo godina radimo na tome, još od 2009. godine, previše je vremena prošlo a mi još nismo zakopali lopatu, no sada smo došli do samoga finala i uskoro ćemo potpisivati ugovor s ministrom i pokrenuti javni natječaj za izvođača radova. Na proljeće kada se steknu vremenski uvjeti počet ćemo s građenjem. Osim financijske vrijednost i 18,5 tisuća naših sugrađana će moći koristiti kanalizaciju, dobit ćemo pročistač vode, najmoderniji, nakon četiri desetljeća, izgradit će se 150 km novih cesta, oko 150 km kanalizacijskih cijevi, postavit ćemo kolektore, napraviti 5.500 besplatnih priključaka...Moram se zahvaliti direktoru Viskoviću koji je dao maksimalan doprinos kao i oni koji su radili do sada u VG vodoopskrbi, kao i pročelniku Dubravku Katuliću, i svima koji smo napravili jako dobar posao, hvala i gradskom vijeću koje nam je dalo svoje jamstvo-poručio je gradonačelnik Barišić koji je potom potpisao ugovor s direktorom VG Vodoopskrbe.

-Ovime smo ušli u samo finale, sad nas čeka pravi posao, Mogu najaviti da će biti još projekata, ali ovo nam je prioritet i hvala svima na suradnji, veliki je to posao - rekao je direktor VG Vodoopskrbe Nikica Visković.

 

Ivana Crnković