°C 3

Barišić: Žalosti nas da župan Kožić nije prepoznao mjere za mlade

28.12.2017.

ivana

Osim što je na jučerašnjoj sjednici Skupštine Zagrebačke županije potvrđen novi predsjednik Damir Mikuljan (HDZ), vijećnici su usvojili i proračun za 2018. godinu koji iznosi 671.442.824,00 kuna. Novoformirana većina okupljena oko HDZ-a priopćila je kako nisu mogli podržati proračun koji je predložio župan Stjepan Kožić zbog čega su uložili pet amandmana.

Predloženi amandmani odnose se na vrijednost u iznosu 15,6 milijuna kuna. Od toga, 12 milijuna kuna osigurava se za kupnju udžbenika za sve učenike osnovnih škola. Također, za svako novorođeno dijete osigurava se novčana pomoć od 1 000 kuna za što će se u proračunu izdvojiti 2,7 milijuna kuna. I dok je novoformirana većina prihvatila takav izmijenjeni prijedlog proračuna, vijećnici SDP-a, HSS-a, Laburista, Mosta i Živog zida bili su protiv njega.

-Žalosti nas što župan Stjepan Kožić i opozicija nisu prepoznali naše mjere ulaganja u mlade. Vjerujem kako ćemo ovim mjerama uvelike pripomoći svim obiteljima prilikom nove školske godine, ali isto tako onima koji planiraju zasnovati svoju obitelj- poručio je predsjednik županijske organizacije HDZ-a Dražen Barišić.

Kako bi osigurali potrebna sredstva za navedene projekte novoformirana većina skinula je sredstva s onih stavki za koje se misli kako su prenapuhane poput projekta "Pametna županija", sredstva za promociju i dr. Osim osiguravanja besplatnih udžbenika i naknade za svako novorođeno dijete, amandmanima su osigurana i sredstva za mobilni mamograf, javne potrebe u sportu, te dodatnu pomoć programima Crvenog križa Zagrebačke županije.