°C 14

Bazen otvoren, kupanje besplatno do kraja godine

11.12.2018.

Petar Brnada

Gradski bazen danas u podne otvorio je svoja vrata te dobio svoje prve plivače. Njime je prva zaplivala Laura Sarić plivačica Zagrebačkog sinkro kluba i učenica OŠ Eugena Kumičića, a od sutra u 6 sati ujutro priliku za to imaju i svi Velikogoričani, i to besplatno sve do kraja godine.

Bazen je otvorenim proglasio gradonačelnik Dražen Barišić, a cijeli događaj uveličala je i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović. Ukupna vrijednost ovog gradskog projekta iznosi 39,5 milijuna kuna, a gradnja je trajala 19 mjeseci.

-Iako blizu Zagreba i unatoč dobroj prometnoj povezanosti sa Zagrebom, Velika Gorica uspješno se razvija kao grad sa svojim identitetom. Brojem stanovnika među prvih je pet hrvatskih gradova, te je razvojno središte ne samo Turopolja nego i cijele Zagrebačke županije. Posljednjih godina u velikoj Gorici se realiziraju brojni projekti, a i gospodarstvo bilježi odlične rezultate. Stoga je otvaranje Gradskog bazena od iznimne važnosti za Veliku Goricu koja ima više od 60 tisuća stanovnika. Znamo koliko je plivanje važno za psihofizički razvoj djece i mladih, ali i za rekreaciju i rehabilitaciju svih dobnih skupina. Osim toga ovaj će bazen omogućiti snažan razvoj vodenih sportova i plivačkih disciplina u vašem gradu, a nadam se dati i neke nove državne, europske i svjetske prvake-rekla je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović čestitavši gradonačelniku na realizaciji projekta.

 Uz plivačice, u bazen su prvi uskočili i gorički osnovnoškolci. Gradonačelnik Dražen Barišić istaknuo je kako je ovo još jedan projekt koji će u Velikoj Gorici podići kvalitetu življenja.

 -Prošlo je više od trideset godina, planirali smo izgraditi bazen međutim očito nismo imali toliko kapaciteta napraviti to. Prošlih godina pristupili smo tom projektu vrlo razborito i s vlastitim sredstvima iz Gradskog proračuna. Isfinancirali smo ovaj projekt u vrijednosti 40 milijuna kuna i time ćemo omogućiti razvoj vodenih sportova u našoj Gorici, školu plivanja, međutim ovaj bazen služit će i svima nama za rekreaciju. Želja nam da u ovom dijelu grada uz kompleks bazena, uz nekoliko sportskih dvorana otvoriti još nekoliko rekreativnih i sportskih borilišta i da omogućimo svima nama da živimo što bolje i kvalitetnije u našem gradu-poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

 

Velika gužva i vrućina na otvorenju bazena za posljedicu je imalo i da je dvoje djece pozlilo prilikom svečanog otvorenja, a ne zbog klora kako su izvijestili pojedini mediji. Za sve građane, bazen će biti otvoren od sutra ujutro, a kupanje će sve do Nove godine biti besplatno.

 

 

Galerija slika

Bazen otvoren, kupanje besplatno do kraja godine Bazen otvoren, kupanje besplatno do kraja godine Bazen otvoren, kupanje besplatno do kraja godine Bazen otvoren, kupanje besplatno do kraja godine Bazen otvoren, kupanje besplatno do kraja godine Bazen otvoren, kupanje besplatno do kraja godine Bazen otvoren, kupanje besplatno do kraja godine Bazen otvoren, kupanje besplatno do kraja godine Bazen otvoren, kupanje besplatno do kraja godine Bazen otvoren, kupanje besplatno do kraja godine Bazen otvoren, kupanje besplatno do kraja godine Bazen otvoren, kupanje besplatno do kraja godine Bazen otvoren, kupanje besplatno do kraja godine Bazen otvoren, kupanje besplatno do kraja godine Bazen otvoren, kupanje besplatno do kraja godine Bazen otvoren, kupanje besplatno do kraja godine Bazen otvoren, kupanje besplatno do kraja godine Bazen otvoren, kupanje besplatno do kraja godine Bazen otvoren, kupanje besplatno do kraja godine Bazen otvoren, kupanje besplatno do kraja godine Bazen otvoren, kupanje besplatno do kraja godine