°C 19

Bend ostao bez opreme vrijedne oko 25 tisuća kuna

12.10.2018.

Ivana Ćurić

Velikogorička policija od 6. do 12. listopada zabilježila je 27 događaja, od toga je bilo osam kaznenih djela.

U Kolarevoj ulici nepoznati lopov je s 8. na 9. listopada ukrao glazbenu opremu iz kombi vozila vrijednu 25.000 kuna. Oprema se nalazila u kombiju ispred kućnog broja 27.

-Nepoznati počinitelj prišao je otključanom parkiranom vozili u vlasništvu 34-godišnjaka i iz njega ukrao više djelova glazbene opreme u vrijednosti oko 25.000 kuna-izvijestila je policija.

Kako je riječ o velikogoričkom bendu putem svoje FB stranice upozorili su na ovaj događaj svoje fanove i pozvali druge glazbenike da obrate pozornost ukoliko se negdje u prodaji pojavi oprema koja im je ukradena što uključuje sljedeće: DPA Defacto2, Audio Technica AE 2500, Shure SM 57, Shure SM 58, Shure Beta 58, Sennheizer e945, Rode M3, Shure SH55 u Thomann case-e MIC12. Gitarske pedale: LR Baggs Venue DI BOX, TC Flashback, TC Hall of Fame u Harley Benton PB1000 gitarskom case-u. In ear Shure SE215, Nord Clavia sustain pedala u aluminijskom koferu.

Najteže kazneno djelo u zadnjih tjedan dana bilo je razbojništvo koje se dogodilo u trgovini na Cibljanici, a policija je izvijestila o više detalja.

Nepoznati maskirani razbojnik upao je 6. listopada s oružjem u trgovinu MIP-a u Dobrilinoj ulici.

-Razbojnik je ušao u trgovinu dok je u njoj bila sama djelatnica, zaprijetio joj pištoljem i tražio novac, što je ona u strahu za vlastiti životi učinila. Nakon što je uzeo novac iz blagajne tražio je još novca, te mu je djelatnica dala utržak od jutarnje smjene nakon čega je zatražio od nje da legne na pod te je tada izašao iz trgovine i udaljio se u nepoznatom-izvijestila je policija.