°C 22

Čička Poljana: Vijećnici Mjesnog odbora dali ostavke

05.07.2018.

Ivana Ćurić

Nakon ostavke svih vijećnika u Mjesnom odboru Selnica ove nedjelje slijede novi izbori, a isto se sprema i u Čičkoj Poljani.

U mjesnoj samoupravi na goričkom području problemi se i dalje nižu. Mjesni odbor Čička Poljana peti je mjesni odbor na području Grada Velike Gorice koji "ne miruje".

Četvero vijećnika HDZ-a u MO Čička Poljana jučer je dalo ostavku. Kako su uz njih u Mjesnom odboru bila i dva vijećnika SDP-a i jedan vijećnik MOST-a i Čičkoj Poljani vjerojatno slijede novi izbori.
Neslužbeno doznajemo kako razlog ostavke leži u nezadovoljstvu vijećnika jer se problemi mještana u Čičkoj Poljani presporo rješavaju.

Pritisak mještana na vijećnike koji volonterski odrađuju svoj dio posla bio je očito prevelik te će nadolazeći Dan mjesnog odbora proteći bez mjesnog odbora.

Podsjetimo, na redovnim izborima u proljeće 2017. godine mjesni odbor nisu konstituirali Sop Bukevski i Gudci jer nije bilo zainteresiranih mještana koji bi se kandidirali. Sop Bukevski dobio je mjesni odbor u studenom 2017. na ponovljenim izborima, dok u Gudcima i dalje nije bilo pomaka sve do travnja ove godine na trećim izborima. Trzavice su obilježile i zadnjih godinu dana u VMO Kuče, a svi vijećnici MO Selnica ovog proljeća također su dali ostavku nakon čega novi izbori slijede ove nedjelje.