°C 23

Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi"

13.12.2018.

Petar Brnada

Na današnjoj svečanoj akademiji kojoj su uz brojne visoke uzvanike i goste nazočili i predsjednica RH, Kolinda Grabar-Kitarović te predsjednik Hrvatskog sabora, Gordan Jandroković, najzaslužnijim pojedincima i pravnim osobama Velike Gorice prigodno su dodijeljene nagrade i priznanja Grada.

Podsjetimo, Povjerenstvo je ove godine dodijelilo ukupno 16 nagrada, a među dobitnicima su se našli  Đurđa Havidić, Stjepan Rendulić, Nenad Črnko, Krešimir Starčević, Gradsko stambeno gospodarstvo Velike Gorice, Boris Rozić, Matea Mesić, Miroslav Drljača, Stjepan Lučić, Turopoljski banderij, Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Velike Gorice, Plesni klub Megablast, Marcelo Brozović, Kaja Gmaz, Sandra Toplek Ban i dr. Ivan Jurkin koji se u ime svih nagrađenih zahvalio te obratio okupljenima.

Dr. Jurkin prvo je ukratko zahvalio te kazao da mu je čast i privilegija da se u ime svih nagrađenih zahvali Gradskom vijeću i predsjedniku Vijeća, Nevenu Karasu, i gradonačelniku Draženu Barišiću koji su prepoznali njihov rad i dodijeli im visoka priznanja te im time obogatili živote.

-Današnje priznanje nije nagrada samo nama nego i svim djelatnicima koji su nam pomagali u svemu. To je nagrada svim volonterima, ali i našim obiteljima koji su stajali iza nas. No ja mislim da je Gorica nama više dala nego što smo mi dali Velikoj Gorici. No mi ćemo to vratiti govoreći da radimo u prekrasnom gradu, da smo ponosni na stari turopoljski hrast, da smo ponosni na turopoljske ljepotice smještene u pejsažu brdovitih Vukomeričkih gorica. Pričat ćemo da smo ponosni na turopoljsko-posavsku ravnicu, Turopoljski banderij, drvene turopoljske hiže, ali smo najviše ponosni na dobre i plemenite turopoljske ljude. No najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi. Uspjeli smo ako smo cijenili svakog čovjeka. Posebno seljaka i njegov rad na zemlji kao i svakog znanstvenika na institutima. Uspjeli smo ako smo jednako vrednovali sve poslove i ako smo se tako ponašali u životu. Onda smo bili sijači sreće u okolini- rekao je dr. Jurkin koji je 50 godina proveo volontirajući u Crvenom križu.

Kako je dalje kazao, sijali su na dubokim i teškim brazdama te je nešto od te sjetve raslo, nešto je urodilo, ali nešto će uroditi kad-tad.

-Sijali smo svi skupa, svi mi nagrađeni. Iako nismo sigurni da ćemo to i žeti bez obzira na sve mi ćemo i dalje sijati i raditi na dizanju ugleda i promociji naše Velike Gorice poput velikog Ghandija koji je rekao; Tajna sretnog življenja je u odricanju i davanju. Mi ćemo se truditi da i dalje dajemo i bit ćemo na taj način sretni ljudi. Mi ne učimo ljude da budu bogati, mi ljude učimo da budu sretni, a mladima poručujem da prenose ljubav svakome. Kao što je napisala velika pjesnikinja Vesna Parun; Vi koji imate nevinije ruke prenesite ljubav bez granice. Ništa ne raduje kao radost koju dajete drugima- kazao je Jurkin.

Pritom je najavio da će i dalje volontirati u Crvenom križu te da će i dalje u granicama svojih mogućnosti širiti dobar glas o Velikoj Gorici i plemenitim ljudima turopoljske grude, kao i poštivati svaku kajkavsku reč, iliti popevku i širiti oko sebe strpljivost i dobrotu.

-Kao što je rekao Ivan Pavao II. kada su ga pitali na kraju jednog izlaganja, kaj bi još u životu želio? A on je odgovorio, a to isto i ja želim, želim biti bolji čovjek. A nešto što mene čini boljim čovjek i na što sam ponosan je to što sam bio branitelj i sudjelovao sam u stvaranju naše lijepe hrvatske domovine. Vama svima, u ime svih nagrađenih, želim dug život, dobro zdravlje, sreću vama i vašim obiteljima, sretne božićne blagdane i sretnu i blagoslovljenu Novu godinu- završio je dr. Jurkin.

Primljenom nagradom iznimno počašćen bio je i poznati velikogorički pijanist te profesor u Umjetničkoj školi Franje Lučića, Krešimir Starčević.

-Veliko mi je zadovoljstvo i iznimna čast što sam primio nagradu s likom Franje pl. Lučića, tim više što ja zapravo i dolazim iz Umjetničke škole Franje Lučića gdje sam išao osnovnu i srednju glazbenu školu, a gdje sada radim kao klavirski pedagog tako da mi je ta nagrada još značajnija- rekao je Starčević.

Dodao je da nije očekivao nagradu, ali da je naravno veliko priznanje kada vas vlastiti grad nagradi na ovaj način za sve što ste do sada postigli što vam onda, naravno, služi kao jedna odskočna daska i motivacija za dalje.

-Mislim da se čovjek mora puno truditi i puno raditi, ali mora biti iznimno strastven prema tome što radi i mora to istinski voljeti- zaključio je Starčević.

Galerija slika

Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi" Dr. Jurkin u ime nagrađenih: " Najviše smo ponosni ako smo ostali samo obični ljudi"