°C 28

E-čitači stigli u Gradsku knjižnicu

12.10.2017.

Juraj

E-čitači i tableti u Gradskoj knjižnici Velika Gorica nova su usluga koja omogućuje svim zainteresiranim korisnicima uvid u čitanje digitalnog doba – pristup digitalnim knjigama, digitalnim izdanjima časopisa, aplikacijama i svemu ostalome što olakšava pristup informacijama kao i zabavnim sadržajima.

- Književnost na novim medijima već je neko vrijeme u fokusu knjižničara jer je društvo u kojem živimo podložno velikim i ubrzanim promjenama koje ne zaobilaze knjigu. U želji da doprinesemo digitalnoj pismenosti naših korisnika i istaknemo prednosti e-knjiga na Središnjem odjelu knjižnice nabavili smo dva e-čitača nove generacije: Amazon Kindle i Prestigio Libretto. U ovoj fazi projekta e-čitači će se moći koristiti samo u prostorima knjižnice - istaknuli su iz Gradske knjižnice koja će projekt predstaviti sljedećega tjedna.

I na drugim odjelima Gradske knjižnice Velika Gorica moguće je pristupiti sadržajima na elektroničkim medijima. Najmlađi članovi otkrivaju tehnološke novitete na tabletu Dječjeg odjela, a Područna knjižnica Galženica svojim korisnicima nudi tablet i e-čitač.