°C 17

Eksplozija u Bratstvu i krađa motora s čamca obilježile policijski tjedan

10.08.2018.

Redakcija

Od 4. do 10. kolovoza na velikogoričkom području policija je evidentirala 35 događaja, od tog je bilo sedam kaznenih djela, tri nasilja u obiteljima te šest prometnih nezgoda.

Eksplozija koja je proteklog petka odjeknula u Bratstvu nastala je zbog aktivacije eksplozivne naprave. Iz policije ističu kako je bila riječ o pokušaj samoubojstva 57-godišnjeg hrvatskog državljana s prebivalištem u Velikoj Gorici. On je aktivirao ručnu bombu u blizini igrališta u Bratstvu, a u eksploziji je zadobio teške tjelesne ozljede zbog kojih je hospitaliziran.

Nepoznati počinitelj provalio je od 5.srpnja do 4. kolovoza u Kostanjevcu u spremište kraj vikendice. Policijski očevid pokazao je da je počinitelj izbušio dvije rupe na vratima i polomio bravu, ušao u spremište i ukrao veliku količinu predmeta, pile, motorne pumpe, trimere za travu i drugi alat. Time je napravio štetu od 5.000 kuna.

S čamca na Savi kraj Drenja Ščitarjevskog u noći s 5. do 6. kolovoza, od 5:30 do 9 sati, nepoznati lopov je demontirao motor marke Tohatsu maxi 25. Time je 23-godišnjeg vlasnika oštetio za 15 tisuća kuna.

Nepažnju 59-godišnjeg muškarca iskoristio je lopov na parkiralištu Kauflanda. Dok je vlasnik mijenjao gumu na vozilu lopov je kroz otvoren prozor ukrao torbicu s mobitelom, dokumentima i novcem. Ovim kaznenim djelom nastala je šteta u visini od 1000 kuna.

 

(foto: Ilustracija)