°C 7

Gorica prva uvodi e-upise u vrtiće

18.04.2017.

ivana

Roditelji koji djecu upisuju u velikogoričke vrtiće ove godine po prvi puta će zahtjeve ispunjavati online.

Velika Gorica prva u Hrvatskoj počinje s e-upisima predškolske djece u vrtiće. Upisi će se vršiti putem web stranice koja će uskoro biti aktivna.

-Prvi smo grad koji će posegnuti za ovom tehnologijom i omogućiti roditeljima da obave upis od kuće te će na istom mjestu dobiti jasnu informaciju i vidjeti gdje je dijete upisano-rekao je pročelnik za predškolski odgoj, školstvo i šport Krešimir Ačkar.

- Sa zadovoljstvom prihvaćamo ovu novinu, E-upisi su već uvedeni u škole, a po prvi put sada i upisi u vrtiće i time dajemo doprinos svemu onome što se tiče sustava odgoja i obrazovanja koji je dostupan i inkluzivan, i logika svih naših rezultata do sada. Obnovili smo gotovo sve vrtiće, izgradili smo novi vrtić, objekt u Pucekovićevoj se gradi i posebno nam je drago jer će tu biti i skupine koje pohađaju djeca s poteškoćama-rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.Roditelji koji možda ne mogu koristiti upis online moći će putem isprintanog zahtjeva koji se nalazi na stranicama dječjih vrtića moći isti ispuniti i donijeti u vrijeme koje će biti za to određeno.

-Istinitost podataka se potvrđuje kada se ostvari pravo na upis u vrtić, tada roditelj donosi papire u vrtić u vrijeme koje će biti naznačeno i potvrđuje da su podaci i dokumenti pravovaljani. Ovim projektom želimo pratiti viziju Gorice kao smart cityja i olakšati roditeljima cijeli proces- dodao je pročelnik Ačkar.Upisi počinju 2. svibnja, a rezultati e-upis bit će dostupni 30. svibnja.

-Svake godine potvrđujemo tablu koja stoji na ulazu u Veliku Goricu, a to je da je Gorica uistinu Grad-prijatelj djece, svaka lokalna zajednica mora i treba brinuti o našim najmlađim sugrađanima-dodao je na sve ovo zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.