°C 11

Goričani slavili u "vatrenoj" noći

02.07.2018.

Ivana Ćurić

U dramatičnoj završnici osmine finala Svjetskog nogometnog prvenstva pucajući s bijele točke hrvatski reprezentativci svladali su Dansku i plasirali se u četvrtfinale. Lavina emocija uslijedila je među gledateljima širom Hrvatske, a slavlje na ulicama nije izostalo ni u Velikoj Gorici.

Poučeni iskustvima iz prošlih prvenstava strepilo se naveliko mogu li vatreni nakon odigranih 1:1 izdržati pritisak i u penalima svladati Dance, a nakon fantastičnih Subašićevih obrana, pogodak Rakitića za 3:2 izvukao je na hrvatske ulice tisuće navijača.

 

Pjesma , vatromet, navijači u kockicama preplavili su nakon utakmice Zagrebačku ulicu gdje je nastalo veliko slavlje. Svirale su sirene hitne pomoći, pucao se vatromet, čak je i policija imala razumijevanja za hordu navijača u Zagrebačkoj koja je blokirala ulicu. I dok su jedni slavili omotani u hrvatske zastave, u kockastim dresovima i s raznim rekvizitima, centrom se prošetao i jedan gorički golać. Ostaje nepoznanica je li takav oblik slavlja plod navijačke euforije ili izgubljene oklade.

 

 

Za one koji su možda propustili snimke za Facebooka donosimo djelić atmosfere i nadamo se da će se isto slavlje ponoviti i u subotu, 7. srpnja.